Position: sygdoms > 5 >

høj kvalitet gliom hos børn

   Hjernen består af flere typer af celler , hvoraf to er neuroner og glia . Der er også forskellige typer af gliaceller , herunder oligodendrocytes og astrocytes . Gliomer er tumorer i gliaceller , og mere end to tredjedele af barndommen hjernetumorer er gliomer . Hos børn under 15 år , omfatter hjernetumorer cirka 20 procent af diagnosticerede kræft. Denne artikel vil definere og forklare , hvad high- grade gliomer er i barndommen befolkningen

Typer


Den mest almindelige type gliom er astrocytomas , som starter i astrocyte celler. De forskellige former for astrocytomas er pilocytic astrocytoma ( den mest godartede af astrocytomas ) , fibrillære astrocytoma , anaplastisk astrocytoma og glioblastoma multiforme ( den mest ondartede af hjernesvulster ) .

Diagnose


CT scanninger og MRIs er almindeligt anvendt at finde og diagnosticere en hjernesvulst , men at fastslå, hvilken type det er , kirurgi , der skal gøres for at opnå væv . Andre tests kan der gøres for at se, om kræften har spredt sig andre steder i kroppen . Undersøgelserne omfatter høreprøver , blodprøver for at måle nyre-og leverfunktion og hormon niveauer, og en lumbalpunktur ( rygmarvsprøve ) for at undersøge spinalvæsken for maligne sygdomme .

Sortering


astrocytomas placeres på en klassificering udviklet system af World Health Organization , svarende til mellemstationen af andre typer kræft . Grade Jeg gliomer er de mindst farlige , og Grade IV er de mest aggressive . Udtrykket høj kvalitet gliom refererer til Grade III og Grade IV gliomer .

Behandling

Som med andre hjernesvulster , kirurgi tendens til at være det første skridt i behandling med høj kvalitet gliomer . Den ideelle kirurgi er en grov total resektion , hvilket betyder, at svulsten har været helt fjernet , sammen med en margin på væv omkring det , og når operationen er færdig , ingen synlige tumor tilbage. Stråling er almindeligt anvendt efter operationen. For high-grade gliomer , giver kirurgi og stråling kontrol af sygdommen , i modsætning til en kur , på grund af aggressivitet af kræft .

Kemoterapi til high-grade gliomer er diskutabel . Brugen af det er blevet kontroversielt , men det er stadig anvendes på grund af den dårlige succesrate på kirurgi og strålebehandling . Fordi der er ingen standard for pleje af kemoterapi til børn med høj kvalitet gliomer , er der ingen dokumenteret fordel , der ville gøre det til en standard del af behandlingen for disse tumorer . Kemoterapi og andre målrettede behandlinger er i øjeblikket ved at blive undersøgt i kliniske forsøg .

Risikofaktorer

Nogle genetiske syndromer som Li-Fraumeni syndrom eller von Hippel-Lindau sygdom er risikofaktorer for at udvikle en hjernesvulst , men kun et lille antal af børn diagnosticeret have disse syndromer . Hvis et barn har haft stråling til hovedet for en tidligere cancer , det er også en risikofaktor for udvikling af en senere hjernesvulst . Mulige risikofaktorer er ved at blive undersøgt yderligere, såsom en mors rygning eller indtagelse af alkohol under graviditeten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------