Position: sygdoms > 5 >

hvor hurtigt går ovariecancer spredt ?

   Ifølge den Kræft i æggestokkene National Alliance , er kræft i æggestokkene højt på listen til kræftdødsfald blandt amerikanske kvinder . Dens høje dødelighed skyldes til dels det faktum, at det er meget svært at diagnosticere i sin vorden . I de fleste tilfælde kan det være først opdages ved mikroskopi . Af det tidspunkt, hvor sygdommen er blevet positivt opdaget , har alvorlige skader allerede er sket i store dele af kroppen . Ovariecancerceller spredes meget hurtigt

Symptomer på kræft i æggestokkene


Kræft i æggestokkene opstår i æggestokkene , når raske ovarie celler begynder at formere sig unormalt . Denne abnormitet producerer tumorer i den ene eller begge æggestokke . Desværre er der ingen væsentlige symptomer på sygdom på dette punkt . Kvalme , træthed eller fordøjelsesbesvær , der normalt ledsager sygdommen ofte forveksles med andre sundhedsmæssige forhold . Med den tid, mere alvorlige symptomer er påfaldende , såsom bækken og rygsmerter , vaginal blødning og smerter under samleje , er kræft allerede spredt sig til andre organer og har gjort betydelig skade .

Historie


Kræft i æggestokkene ofte udvikler sig i kvinder med en familie historie af sygdommen . En kvinde med en betydelig arvelig brystkræft har også en større chance for at udvikle sygdommen . Fedme , alder og dårlig kost er andre faktorer, der kan bidrage til udbrud af denne modbydelige tilstand . Menopausale kvinder er primært i fare , men sygdommen kan forekomme i nonmenopausal kvinder så godt. Fertilitetsmedicin øge risikoen for kræft i æggestokkene

Typer af kræft i æggestokkene


Kræft i æggestokkene består af tre typer , bestemt af de celler , hvor kræften udvikler sig .

Epithelial kræft er den mest almindelige og forekommer normalt hos kvinder 40 og ældre . Ifølge den amerikanske College of Obstetricians og Gynækologer , stængel omkring 85 til 90 procent af alle ovariecancer fra epitelceller . Epitelceller dække overfladen af æggestokkene .

kønsceller forekommer tumorer i omkring 5 til 20 procent af ovariecancer patienter . Kønsceller er celler i æggestokkene , hvorfra æggene udvikle sig. Kræft udvikler sig fra disse celler forekommer primært hos børn og unge .

En tredje type af ovariecancer kaldes sex ledning-stromale tumorer . Denne type kræft tegner sig for størstedelen af de hormonrelaterede aktive æggestokkræft . Disse tumorer opstår inde i æggestokkene i bindevævet . Sex ledning-stromale tumorer har ofte mere specifikke symptomer som blødning fra skeden og ikke hyppige menstruationer

Stadier af kræft i æggestokkene

Der er flere stadier af kræft i æggestokkene .

På etape I kræftcellerne er indeholdt i en ( eller eventuelt begge dele) æggestokke . Cellerne kan også være placeret på overfladen af æggestokkene eller i væsken fra bughulen .

fase II består af celler , der har spredt sig fra de berørte æggestokkene ( eller æggestokke ) til andre væv i bækken området . Livmoderen og æggeledere kan blive påvirket på nuværende tidspunkt.

I første fase III , har unormale celler spredes til væv uden for bækken området . Kræftcellerne kan være placeret i lymfeknuder eller udenfor leveren .

langt fremme IV , har kræftceller fundet vej til væv uden for maven . Leveren, lungerne og andre relevante organer nu er ramt .

vækstrate på kræft i æggestokkene

Selvom kræft i æggestokkene kan sprede hele kroppen , skal der normalt opholder sig i maven og påvirker organer som mave , tarme og lever . Kvinder opfordres til at bo i harmoni med deres krop og har regelmæssige gynækolog besøg som ovarietumorer kan udvikle og sprede sig meget hurtigt . Hvis kræften går ukontrolleret , er stor skader på kroppens organer , og døden er nært forestående.

Behandling for kræft i æggestokkene

Læger ofte ordinere kemoterapi som en forebyggende foranstaltning for kræft i æggestokkene . Kirurgi er almindeligt anbefales til kvinder med høj risiko . Forebyggende kirurgi , dog ikke fjerne alle risici for at udvikle sygdommen . Der har været megen diskussion for sent af muligheden for at afskrække sygdommen med p-piller . Denne metode er dog ikke for alle . Kvinder bør have kendskab til genetiske sygdomme i familien historie , søge genetisk rådgivning og fortsat have regelmæssige checkups til at forbedre chancerne for at afværge sygdommen . Behandling efter diagnosen kræft i æggestokkene omfatter kirurgi , kemoterapi og strålebehandlinger i specialiserede sager .

overlevelsesraten for ovariecancerpatienter

Ifølge en nylig medicinsk undersøgelse af American Cancer Society , omkring 3 ud af 4 kvinder med kræft i æggestokkene overleve mindst et år efter diagnosen , 46 procent bor i mindst fem år . Hvis kræften opdages og behandles , før den har spredt sig uden for æggestokkene , der er en fem-års overlevelse på 93 procent . Kvinder under 65 år har en længere levetid end deres ældre kolleger . Patienter med lav-grade kræft og i behandling med kemoterapi har også en større overlevelse . Kvinde , som er diagnosticeret med Stage IV æggestokkræft normalt får omkring 20 procent chance for at overleve forbi de næste fem år.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------