Position: sygdoms > 5 >

interessante fakta om kræft i hjernen

   Der er 120 forskellige undergrupper klassifikationer af kræft i hjernen , som alle kan behandles , hvis fangsten tidligt , ifølge den amerikanske Brain Tumor Association . Der er to hovedtyper af hjernesvulster : metastatisk hjernetumorer og primære hjernetumorer . Primær hjernetumorer begynder i hjernen og som regel holde sig inden for hjernen . Metastatisk hjernetumorer form , når kræft fra andre dele af kroppen metastaserer , eller vandrer , at hjernen

Udbredelse


I USA er der 359. 000 mennesker lever med en primær kræft i hjernen , ifølge den amerikanske Brain Tumor Association . I 2008 var ca 52. 200 nye tilfælde af kræft i hjernen diagnosticeret . Den gennemsnitlige 5 -års overlevelsesraten for kræft i hjernen er 33,3 % .

Risikofaktorer


Risikofaktorer for kræft i hjernen omfatter alder , udsættelse for stråling , kemisk eksponering , familie historie , og race , ifølge Mayo Clinic . Kræft i hjernen forekommer hyppigere blandt hvide end blandt andre racer , og de fleste kræft i hjernen ramte er over 45 år . Kræft i hjernen forårsaget af stråling normalt udvikler 10 til 15 år efter en person har været udsat for stråling . Andre risikofaktorer for kræft i hjernen omfatter udsættes for vinylchlorid , olieprodukter , aspartam , og for elektromagnetiske felter . Forskning i disse andre risikofaktorer er stadig udføres og forskerne er ikke helt enige om hvor meget af en virkning disse andre risikofaktorer har på udviklingen af kræft i hjernen .

Symptomer


En af de mest typiske symptomer på kræft i hjernen er hovedpine , som normalt værst om morgenen og få bedre i løbet af dagen . Ca. 33 % af mennesker med kræft i hjernen , er ikke klar over deres cancer , indtil de har en beslaglæggelse . Et andet symptom på kræft i hjernen omfatter mentale eller personlighedsændringer . Dette kan omfatte problemer med hukommelsen , forvirring eller den samlede ændringer personlighed , afhængigt af hvor en hjernesvulst , er beliggende.

Tests

Hvis du har symptomer på kræft i hjernen , at din læge vil køre en række tests afgøre, om du ikke har en svulst . Ifølge Mayo Clinic , er neurologiske eksamener ofte gjort , at teste dit syn , hørelse , balance , reflekser og koordination . Hvis du har problemer med eksamener det kunne være på grund af en hjernesvulst . Imaging tests såsom MRIs ( magnetisk resonans billeddannelse ) er ofte bruges til at diagnosticere kræft i hjernen så godt.

Behandling

Ifølge AP John Institut for Cancer Institute , behandlinger for kræft i hjernen omfatter kirurgi , strålebehandling og kemoterapi . Strålebehandling bruger høj energi X-stråler , som enten stoppe kræftceller i at vokse eller dræbe dem helt . To typer af strålebehandling findes : ekstern strålebehandling og intern strålebehandling . Ekstern strålebehandling består i at tage kemoterapi narkotika gennem munden eller gennem en vene . Intern strålebehandling indebærer intravenøs kemoterapi narkotika direkte ind i rygsøjlen . Kemoterapi har ødelæggende bivirkninger såsom hårtab , men er somme tider nødvendigt for overlevelsen af patienten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------