Position: sygdoms > 5 >

kemoterapi, som bruges for tarmkræft

   Når diagnosen kolorektal cancer , det i sidste ende betyder, at du lider af kræft i tyktarmen . For de fleste mennesker , udvikler cancervævet ud af små polypper , der har dannet langs tarmvæggene . Ved første , er disse polypper faktisk benigne , så de er i stand til at invadere omkringliggende væv . Dog kan cellerne i et kolon eller rektal polyp i sidste ende blive unormal , hvilket resulterer i en ondartet tumor . Det er på dette tidspunkt , at cellerne kan begynde at skade sundt væv af din tyktarm og endetarm , hvilket gør behandling en nødvendighed .

Kemoterapi


Kemoterapi er sjældent den første mulighed for behandling af kolorektal cancer , især i tidligere stadier af sygdommen . Normalt er en koloskopi eller en kolektomi udføres til enten udpakke malignitet sig selv eller fjerne den syge del af de store tarme , hhv . Det er først i kræft bliver mere avanceret eller der er en større sandsynlighed for fornyet , at kemoterapi er anvendt i løbet af behandlingen . Og det er typisk gives i én af tre måder : neoadjuverende , adjuverende eller primær .

neoadjuverende


I visse tilfælde af kolorektal cancer , kan det være nødvendigt at anvende en neoadjuverende løbet af kemoterapi , hvor en række kemo lægemidler administreres før den "største "form for behandling , som normalt operation . Det er stort set gjort for at formindske cancervævet før en operation , således at proceduren kan være mindre omfattende og kan øge chancerne for succes for hele fjernelse af kræft væv.

Adjuverende


For andre kan det være nødvendigt at anvende en adjuverende løbet af kemoterapi , hvor en række af de samme lægemidler administreres efter den "største "form for behandling , som igen er normalt operation . I denne situation , får du medicin til at dræbe unormale celler, som stadig i kroppen efter fjernelse af malignitet eller syge del af tyktarmen . Det kan også bruges på denne måde , når der er en større sandsynlighed for, at kræften kan vende tilbage .

Primary

Det kan også være nødvendigt at bruge kemoterapi som en form for primær pleje . Med behandlingsforløb , er kirurgi normalt ikke en mulighed, og den kemoterapi bliver administreret mere , så en palliativ tilgang til forvaltningen af sygdommen . Du er ikke tilbøjelige til at se en egentlig " helbredelse "af kræft , men det bør medvirke til at reducere de tilknyttede symptomer og forbedre din livskvalitet .

Typer af Narkotika

Uanset hvordan kemoterapi bruges for tyktarms- kræft , er der visse " anticancer "narkotika , der jævnligt bruges med denne form af sygdommen . Fluorouracil er nok den mest almindelige , men du kan også gives capecitabin , oxaliplatin , irinotecan , leucovorin eller en kombination af to til tre af de fem . De fleste af disse lægemidler gives intravenøst i løbet af vores uger til måneder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------