Position: sygdoms > 5 >

knoglekræft etaper

   Mellemstationen proces for alle knoglekræft bruger den amerikanske Blandede Kommission om kræft ( AJCC ) system . Denne proces kan opdeles i to faser : vurdering af kræft specifikke træk og en samlet prognose baseret på grupperingen af denne vurdering resultater . De grupper er mærket med romertal I gennem IV , alt efter sværhedsgraden af kræft

Fakta


Bone kræft . er usædvanlig og kan begynde i alle knogler . Det forekommer oftest i længere knogler , som dem i ben og arme . Ifølge Mayo Clinic , udtrykket " knoglekræft " ikke anvendelse på kræft, som begynder uden for knogler eller i knoglemarv blodceller . Kræft , der har spredt sig til knoglerne fra et andet sted er opkaldt efter udgangspunktet .

AJCC Iscenesættelse


Det AJCC system bruges til at iscenesætte knoglekræft . Inden for dette system er flere træk ved kræft beslutsom og derefter kombineret til at give en generelle udsigter , der er kendt som " scene gruppering . "

Ifølge American Cancer Society , er de træk mærket af fire forskellige faser , efter størrelsen af tumoren ( T ) , spredning af kræften til lymfeknuder ( N ) , spredning-eller metastaser-af kræft til andre organer ( M) og karakteren af tumor ( G ) .

Efter disse egenskaber er blevet evalueret , er de samlet for at give en etape nummer . Scenen grupperinger er mærket I, II , III og IV .

TNM Faser


T stadier af knoglekræft indeholde en svulst , der ikke kan måles ( TX ) , ingen tegn på en tumor ( T0 ) , en svulst otte centimeter eller mindre ( T1 ) , en svulst større end otte centimeter ( T2 ) og en tumor i mere end ét sted på én knogle ( T3 ) .

N faser består af en kræft, der har ikke spredt sig til lymfeknuderne omkring tumor ( N0 ) eller en kræft, der har ( N1 ) .

M etaper er opført som kræft , der ikke har spredt sig til lymfeknuder eller uden af knoglen ( M0 ) eller en, der har spredt ( M1 ) . M1 Scenen er også inddelt i to underkategorier : M1A betyder at kræften har spredt sig til lungerne og M1b betyder, at det har spredt sig til andre steder

Bone Cancer Grading

Bone kræft klassificering er simpelthen opdelt i to kategorier , alt efter . hvordan aggressiv kræften er . G1 eller G2 betyder en lav kvalitet ( mindre aggressiv ) kræft , mens G3 eller G4 betyder en høj kvalitet ( mere aggressiv ) kræft .

Stage Gruppering ( overordnede faser )

T , er N , M og G faser sammenholdes for at fastlægge omfanget af kræft . Derefter falder ind under en af følgende etape grupperinger , sammenfattet af Mayo Clinic :
-fase I knoglekræft har ikke spredt sig uden for ben og ville ikke blive betragtet som aggressive
-fase II knoglekræft er . også begrænset til knoglen , men det ville blive betragtet som aggressiv .
-fase III knoglekræft forekommer flere steder inden for det samme ben .
-trin IV knogle kræften har spredt sig til steder uden for knoglen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------