Position: sygdoms > 5 >

kur mod livmoderhalskræft

   Livmoderhalsen er et organ , der forbinder skeden og livmoderen . Livmoderhalskræft opstår , når ondartede kræftceller udvikles i foringen af livmoderhalsen . Ifølge healthsquare. com , er omkring 13. 500 kvinder konstateret livmoderhalskræft hvert år i Amerika . Livmoderhalskræft er blevet stærkt knyttet til det humane papillomavirus ( HPV ) og gennem adskillige arvelige faktorer . Hvis kræften findes i sin vorden , kan det behandles og helbredes med kirurgi eller strålebehandling. Plus , er der flere behandlingsmuligheder , der kan leveres til kvinder konstateret livmoderhalskræft .

Detection


Livmoderhalskræft regel ikke har nogen symptomer , så den bedste måde at vide , hvis du har det , er gennem tidlig detektion . Kvinder bør modtage en celleprøve hvert år , så ændringer i cellerne i livmoderhalsen kan opdages . Der kan dog være nogle usædvanlige tegn på , at kunne pege på livmoderhalskræft , såsom bækkensmerter , smerter under samleje , blødning fra skeden og usædvanlige udflåd .

Visse faktorer kan øge risikoen for at få livmoderhalskræft . Disse risikofaktorer inkluderer at have mange seksuelle partnere , rygning , p-piller , og som har et svækket immunforsvar .

Behandlinger


De vigtigste typer af behandlinger for livmoderhalskræft er kirurgi , strålebehandling og kemoterapi . Kirurgisk behandling for livmoderhalskræft afhænger af, hvor kræften er .

En hysterektomi er en kirurgisk procedure, der består i at tage ud hele livmoderen . I andre tilfælde kan kirurger nødt til at tage ud i tyktarmen , blære , endetarm , æggestokke , æggeledere eller i nærheden lymfeknuder .

Strålebehandling sker ved at bruge stråling og røntgenstråler til at dræbe kræft . Kemoterapi er en anden form for behandling og indebærer anvendelse af et stof, der dræber kræftceller eller hindrer dem i at dividere . Behandling for livmoderhalskræft , afhænger af, hvor kræften er placeret , og hvor fremskreden kræft er, patientens alder og patientens generelle helbred. Livmoderhalskræft er næsten 100 procent kan helbredes , når det konstateres tidligt og behandles straks , men de behandlinger ikke virker ens for alle . Så det er vigtigt at holde se din læge for opfølgende besøg .

Forebyggelse


Det Gardasil vaccinen blev godkendt den amerikanske Food and Drug Administration i 2006 for at beskytte mod visse HPV-typer . Vaccinen anvendes som en forebyggende foranstaltning på kvinder , før de bliver seksuelt aktive , og har vist sig at være op til 98 procent effektive til at forebygge HPV-typerne 6 , 11 , 16 og 18 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------