Position: sygdoms > 5 >

livmoderhalskræft shot oplysninger

   Mere end 11. 000 nye tilfælde af livmoderhalskræft er diagnosticeret årligt i USA og næsten 5. 000 kvinder dør hvert år af sygdommen . I næsten alle disse tilfælde er livmoderhalskræft skyldes menneskelige papillomavirus , også kendt som HPV , som normalt overføres ved seksuel kontakt . En livmoderhalskræft vaccine blev udviklet til at bekæmpe udbrud af livmoderhalskræft fra HPV hos kvinder

Funktion


Gardasil er den første vaccine mod livmoderhalskræft er godkendt af Food and Drug Administration . Gives i form af et skud , Gardasil forebygger to stammer af HPV ( 16 og 18 ) , som forårsager livmoderhalskræft hos kvinder og hæmmer også to forskellige stammer af HPV (6 og 11 ), som forårsager kønsvorter og kan forstyrre celleprøve . Mens mere end 30 typer af HPV findes disse fire stammer forårsager størstedelen af de sygdomme relateret til HPV .

Tidsramme


Den livmoderhalskræft skud gives til piger i alderen 9 og 12 . Modtagelse af vaccinen på sådan en tidlig alder giver pigens immunforsvar en mulighed for at opbygge antistoffer mod HPV inden hun normalt kommer i kontakt med virussen . Denne vaccine er givet over en seks -måneders tidsramme i form af tre skud . Efter det første skud , er det andet skud afgivet to måneder senere , med den tredje skudt fire måneder senere .

Overvejelser


Den livmoderhalskræft skud har vist sig mest effektiv hos kvinder under 26 år . Men , for at vaccinen skal fungere, skal en kvinde ikke har været i berøring med de fire mest udbredte stammer af HPV før modtagelsen af skud . Da HPV er indgået gennem seksuel kontakt , jo mere seksualpartnere en kvinde har haft øger sandsynligheden for, at hun er kommet i kontakt med en af de fire stammer , hvilket ville gøre vaccinen forældet .

Potentielle

Udviklingen af livmoderhalskræft skud er relativt nyt og på lang sigt påvirker af det er ukendt . En kvinde kan kræve en booster skud flere år efter starten modtaget vaccinen for at holde op hendes immunitet for sygdommen .

Advarsel

Bivirkninger af livmoderhalskræft skud er blevet rapporteret, hvoraf nogle er alvorlige . De mest almindelige bivirkninger rapporteret er smerter , hævelse og kløe på injektionsstedet , hovedpine , feber , kvalme , svimmelhed , opkastning og besvimelse . Mere alvorlige bivirkninger omfatter kramper , vejrtrækningsbesvær, ledsmerter og sløvhed . I ekstreme tilfælde har lammelse og død er blevet rapporteret . De, der er allergiske over for gær , bør ikke modtage skud , da det kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner . Skuddet er heller ikke for gravide kvinder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------