Position: sygdoms > 5 >

livmoderkræft diagnose

   Livmoderen er en pæreformet organ i en kvindes krop , og det er her fosteret udvikler sig under graviditeten . Der er to typer af livmoderkræft , endometriecancer , og mere sjældent , livmoder sarkom . National Cancer Institute anslår , at i 202C over 42. 000 kvinder i USA vil være nyligt diagnosticeret med endometriecancer , og 7. 780 kvinder vil dø af sygdommen . Livmoder sarkom er en meget sjældnere diagnose , med American Cancer Society anslår, at i 202C ca 1. 200 nye tilfælde af denne kræftform , vil blive diagnosticeret i USA .

Typer


Endometriecancer er mere fremherskende livmoderkræft . Slimhinden i livmoderen kaldes endometriet , som er der, hvor denne kræftform begynder .

Uterin sarkom er kræft , der starter i musklerne i livmoderen , eller i væv , der understøtter livmoderen .

Risk Faktorer


Kvinder over 50 år er mere udsatte for at udvikle livmoderkræft , og dem, der bruger HRT har også en højere risiko for livmoderkræft end kvinder , der ikke bruger denne medicin . Tamoxifen har også vist sig at øge en kvindes risiko for både endometriecancer og uterin sarkom . Hvis en kvinde tidligere er blevet diagnosticeret med endometriehyperplasi , at risikoen for livmoderkræft øges . Endometriehyperplasi er en spredning af celler , der udgør foring af livmoderen . Det er ikke kræft . Overvægtige kvinder er også større risiko for at denne kræft på grund af de højere niveauer af østrogen fra en overflod af fedtvæv .

Symptomer


Fordi livmoderkræft er almindeligt diagnosticeret efter overgangsalderen , er unormalt vaginal blødning de mest almindelige symptom . Bækkensmerter , smerter under samleje og vanskelig vandladning er også symptomer på livmoderkræft . Livmoder sarkom har de samme symptomer , og har også symptomer på en følelse af oppustethed , eller en vaginal masse .

Diagnose

En af de første ting en læge vil gøre for at kigge efter livmoderkræft er en fysisk eksamen , herunder en sygehistorie , sammen med en bækken eksamen og Pap test . En dilatation og curretage ( D C) er en lille operation , der fjerner små stykker væv af livmoderen for at kontrollere for kræft . Et in- kontor procedure noget der ligner dette er en endometriebiopsi . Transvaginal ultralyd kan også udføres .

Iscenesættelse

Fjernelse af livmoderen er den bedste måde at iscenesætte livmoderkræft , for at få en dybdegående kig på livmoderen , lymfeknuder og muskler . I Fase I , er kræft kun findes i livmoderen og livmoderhalsen er ikke påvirket . I fase II , er kræft findes i livmoderen og livmoderhalsen . I fase III , er kræft uden for livmoderen , men er begrænset til bækkenet . Det er ikke i blæren eller endetarmen , men bækken lymfeknuder kan være kræft . I fase IV , har kræften spredt sig til blæren eller endetarmen , eller at kropsdele andre end bækkenet .

stadier af livmoder sarkom er ens , men har sub-faser i hver etape.

Behandling

Uterin sarkom har fire slags standard behandlinger : kirurgi , stråling , kemoterapi eller hormonbehandling . En eller flere af disse kan anvendes , afhængigt af omfanget af kræft .

Endometriecancer er almindeligt behandles med et eller flere af følgende : kirurgi , stråling eller hormonbehandling . Kemoterapi for endometriecancer øjeblikket undersøgt i kliniske forsøg . Igen , som med livmoderen sarkom , behandlingen er afhængig af scenen og omfang af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------