Position: sygdoms > 5 >

lungekræft sygdom

   Lungekræft er en forebygges sygdom . Ifølge Mayo Clinic , er rygning årsag til næsten 90 procent af lungekræft diagnoser og lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald i USA Den odds for at udvikle lungekræft stiger , jo mere du ryger . Passiv rygning og udsættelse for asbest eller radon kan også øge dine chancer for at udvikle sygdommen . Mennesker, der ryger, er op til 20 gange større sandsynlighed for at dø af lungekræft eller udvikle sygdommen i forhold til dem, der ikke ryger .

Fakta


Longtime udsat for rygning , såsom år af rygning eller mængden af cigaretter røget i en dag ( mere end en pakke ) , drastisk bidrager til chancerne for at udvikle lungekræft . Det var engang den generelle opfattelse, at udsættelse for passiv rygning udgør ikke nogen risiko for udvikling af kræft . Ifølge kontoret for Surgeon General , selv passiv rygning indeholder mere end 50 typer af kemikalier, som er kendt for at forårsage kræft . Det er endda troet, at giftige kemikalier er højere i passiv rygning i forhold til at ryge indåndes af rygere . Passiv rygning kan også forårsage respiratorisk spørgsmål i lungerne såsom hvæsen , astma , hoste og åndenød .

Årsager


Lungekræft udvikler sig inden for foring af lungerne . Hos personer , der udvikler lungekræft uden nogensinde at have røget , kan den nøjagtige årsag til kræft skyldes flere faktorer , herunder familiens historie . Radon og asbest eksponering kan også være faktorer . Hvis kræften er forårsaget af rygning , kan celler i foring af lungerne bliver alvorligt skadet . Som en følge heraf vil ændringer udvikle sig i lungevæv . Celler vil efterhånden blive unormal , og med øget eksponering disse celler vil begynde at mutere og danne kræftceller .

Typer


Lungekræft er prioriteret i to hovedkategorier . Småcellet lungekræft er en type kræft , der er almindeligt hjemsøger storrygere . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er næsten 15 procent af lungekræft småcellet . Småcellet lungekræft kan sprede sig hurtigt gennem kroppen, selv før symptomerne begynder at manifestere sig. Den anden type af lungekræft er kendt som ikke -småcellet lungekræft , som tegner sig for de resterende lungekræft tilfælde . Ikke-småcellet kan omfatte en bred vifte af lungekræft , såsom planocellulært karcinom eller store-celle karcinom .

Symptomer

Symptomer på lungekræft vil begynde at blive vist, når sygdommen er ret fremskreden . Du kan have en hoste , som er alvorlige og vil ikke gå væk . Hvis du er ryger , kan du opleve en ændring i din hoste . Du kan hoste op blod og har åndenød . Andre symptomer kan omfatte hvæsende vejrtrækning , brystsmerter og hæshed .

Komplikationer

Lungekræft kan føre til alvorlige komplikationer . En betingelse er kendt som pleural effusion kan forekomme . Dette er en tilstand, hvor væske hober sig op i rum i brysthulen . Lungekræft kan også metastaserer til andre områder af kroppen, såsom knogler eller hjerne . Kræft , der metastaserer kan give symptomer som smerter , kvalme og hovedpine . Ifølge Mayo Clinic , næsten tre ud af fem personer diagnosticeret med sygdommen vil dø inden for et år . Hvis sygdommen er fanget tidligt , er chancerne for at overleve bedre .

Behandlinger

De fleste tilfælde af lungekræft omfatte enten strålebehandling eller kemoterapi til at dræbe enhver kræftceller . Kirurgi kan udføres for at fjerne ramte lungevævet og en lille margen på sunde væv omkring kræft væv. Medicinsk behandling kan også være en mulighed . Lægemidler såsom Avastin kan ordineres til at målrette kræftcellerne og forhindre nye celler fra formning. Behandlinger vil variere , afhængigt af sværhedsgraden af kræft og patientens generelle helbred. Hvis du har modtaget en diagnose af lungekræft eller har en elsket en , der lider af sygdommen , kan Lung Cancer Alliance hjælpe dig med støtte og coping mekanismer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------