Position: sygdoms > 5 >

målrettet terapi i brystkræft

   Brystkræft er almindeligvis blevet behandlet med kirurgi , kemoterapi eller strålebehandling. Oftest, en kombination af nogle eller alle disse muligheder . Mens disse er effektive behandlinger , er de ikke specifikke , det er, de også påvirker raske celler og væv i kroppen . Målrettet terapi er behandling, der er specifik for kræft cellen og dens vækst . Disse terapier er mindre tilbøjelige til at skade ikke-kræftceller og producere mindre alvorlige bivirkninger . Denne artikel vil give en kort oversigt over , hvad målrettede behandlinger for brystkræft gøre , forskellige former for målrettede behandlinger , og eventuelle bivirkninger eller spørgsmål i forbindelse med disse behandlinger .

HER2/neu Positive Kræft


HER2/neu er et protein , der brændstoffer cellevækst , der findes i overskud i nogle brystkræftpatienter ( cancer. org ) . Brystkræft , som er positive for HER2/neu findes at være mere aggressive end dem, der ikke har proteinet . Trastuzumab ( mærke Herceptin ) er et stof kaldet et monoklonalt antistof , og lægger på HER2/neu protein til at bremse dens vækst ( cancer. org ) . Lapatinib ( mærke Tykerb ) fokuserer også på HER2/neu protein . Det er normalt kombineret med lægemidlet capecitabin ( Xeloda ) til tider ( cancer. org ) . Dette stof bruges i HER2/neu positiv brystkræft , som er holdt op med at reagere på både kemoterapi og trastuzumab .

aromatasehæmmere


aromatasehæmmere er stoffer , der blokerer aktiviteten af enzymet kaldet aromatase . Det anvendes i brystkræft , der er østrogen-receptor positiv , hvilket betyder, at tumorer behovet østrogen til at vokse . Aromatase hjælper producere østrogen , og hvis det er blokeret , niveauer af østrogen gå ned , og kræft vækstreduktion . Stoffer i denne kategori omfatter anastrozol ( mærke Arimidex ) , exemestan (mærke Aromasin ) og letrozol ( mærke Femar ) . Da disse stoffer ikke forhindrer æggestokkene i at østrogen , er de kun anvendes til kvinder, som er gået gennem overgangsalderen .

Anti-angiogenese Narkotika


Tumorer har brug for nye blodkar i at vokse , og lægemidler, der arbejder på standsning disse kaldes antiangiogenesis narkotika . Bevacizumab ( mærke Avastin ) anvendes ofte hos patienter med brystkræft , der har spredt . Dette stof forhindrer nye blodkar i at blive dannet af tumoren . Paclitaxel ( mærke Taxol ) er almindeligt gives sammen med dette stof .

Effects

Trastuzumab har milde bivirkninger , som har tendens til at mindske tiden , og omfatter feber , kvalme , diarré , hoste og hovedpine . Et alvorligt bivirkning er muligheden for stoffet kan forårsage hjerteproblemer , især kongestiv hjerteinsufficiens . Denne effekt er midlertidig i de fleste kvinder, der får lægemidlet , men ikke alle kvinder . Når dette stof er kombineret med andre kemoterapi narkotika som doxorubicin ( Adriamycin ) og epirubicin ( Ellence ) , er muligheden for hjerteproblemer steget.

Almindelige bivirkninger af lapatinib omfatter diarr¨¦ , udslæt , opkastning , og hånd-fod -syndrom . En stor mulig bivirkning er leverproblemer eller problemer med hjertet funktion, men disse er sjældne og ser ud til at falde, når behandlingen er slut .

Bevicizumab kan producere bivirkninger som forhøjet blodtryk , blodpropper , lavt antal hvide blodlegemer , diarr¨¦ og sår i munden . Hvis du er på dette stof , er det vigtigt , at din læge nøje overvåge Deres blodtryk for at se eventuelle ændringer . Sjældne bivirkninger af dette stof omfatter blødning og huller , der vises i tyktarmen .

aromatasehæmmere kan producere bivirkninger som svagere knogler , ledsmerter eller-stivhed, og hjerteproblemer . Det er vigtigt at diskutere fordele og risici ved disse lægemidler med din læge .

Future Directions

National Cancer Institute 's Center for Cancer Research og deres molekylære mål Development Program forsker forskellige stoffer , som kan blive rentable målrettede behandlinger . Mange kræft centre rundt om i landet er også kører kliniske forsøg med eventuelle fremtidige målrettede terapeutiske stoffer , så det er vigtigt at tale med din læge for at se, om du er berettiget til at deltage i forsøg , eller om de ville være nogen fordel for dig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------