Position: sygdoms > 5 >

prostatakræft spørgsmål og svar

   Prostatakræft er en af de mest almindelige kræftformer i USA , lider omkring en ud af seks mænd . Det kan være dødelig, men påvisning og behandling bliver mere og mere pålidelige

Hvad er årsagen Prostata Cancer ?


Som med enhver kræft , endelig årsager er ukendte , men der er særlige risikofaktorer forbundet med prostatakræft . Mænd har en øget risiko, hvis de er over 50 , afrikansk-amerikanske eller overvægtige , eller hvis de har en arvelig kræft eller højt testosteronniveau .

Hvad er symptomerne på prostatakræft ?


Symptomer på prostatakræft kan omfatte vandladningsbesvær , svage urin stream , standse urin flow , blod i urinen eller sæd , hævede ben , smerter eller ubehag omkring bækkenet og knoglesmerter eller brud .

Hvordan Prostata Cancer diagnosen?


Prostatakræft er først tjekkes for med en digital rektal eksamen . Hvis lægen finder anledning til bekymring , opfølgning Undersøgelserne omfatter prostata-specifikt antigen test , transrektal ultralyd og en prostata biopsi . Efter bekræftelse , vil andre test er nødvendige for at afgøre, hvor langt kræft har spredt sig .

Hvordan Prostata Cancer behandles?

Strålebehandling er den mest almindelige behandling for prostatakræft og kan være tilstrækkeligt i tidlige stadier . Andre behandlinger omfatter hormon behandling, for at reducere produktionen af testosteron , at en prostatektomi fjerne prostata , hvis kræften ikke har spredt sig ud over det og kemoterapi .

Hvordan Prostata Cancer forebygges?

Der er ingen garanti måde at forebygge eventuelle type kræft . Dog kan risikoen reduceres ved ikke at ryge , drikke alkohol i moderate mængder eller slet ikke og opretholde et sikkert vægt med sund kost og regelmæssig motion ,
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------