Position: sygdoms > 5 >

rygning og kræft fakta

   Rygning er en af de mest selvdestruktive og vanedannende adfærd , som du kan vælge at gøre . Rygning er også en af de mest forebyggelige årsager til dødsfald som følge af sygdomme som lungekræft . Næsten 90 procent af lunge-kræftdødsfald er resultatet af rygning . Begrundelsen for ikke at ryge er utallige . Ifølge den amerikanske Cancer Society , en ud af fem personer i USA dør af brugen af tobak

Cancer Fakta


Ifølge National Cancer Institute , der hvert år rygning forårsager 30 procent af alle dødsfald som følge af kræft . Rygning bidrager også til andre sygdomme , såsom kræft i spiserøret , blæren , strubehovedet , munden , nyrerne , bugspytkirtlen , og maven . Ifølge Centers for Disease Control , hvis du er en mand ryger , har du en 22 procent chance for at dø af lungekræft caner , og kvindelige rygere er 12 gange større sandsynlighed for at dø af lungekræft end er rygere .

ETS


Environmental tobaksrøg er også kendt som passiv rygning . De, der er udsat for passiv rygning har en højere forekomst af at udvikle sygdomme som lungekræft end ikke-rygere gør . Ifølge National Cancer Institute , dør næsten 3. 000 rygere et år på grund af passiv rygning . Environmental Protection Agency og World Health Organization 's International Agency for Research om Cancer ( IARC ) har endda opført passiv rygning som en " kræftfremkaldende for mennesker . "

Giftige Kemikalier


Ifølge American Cancer Society , tobak indeholder mere end 4. 000 typer af kemikalier . Mere end 60 typer af disse kemikalier er blevet videnskabeligt bevist at være kræftfremkaldende. Nogle af disse kemikalier omfatter diethylenglycol ( en ingrediens af frostvæske ) , formaldehyd , ammoniak , hydrogencyanid og tjære . Da mange producenter nægter at angive ingredienserne er indeholdt i deres produkter , andre typer af sygdomme , der potentielt være forårsaget af rygning er stadig ukendt .

Lung Cancer

Det nummer et kræft forårsaget af rygning er lungekræft . Flere mennesker dør hvert år af lungekræft end fra nogen anden kræftform . Lungekræft har en dårlig prognose og er vanskelig at bekæmpe . Det har også en tendens til at metastaserer til andre steder i kroppen , såsom hjernen , leveren , knogler , og binyrerne . Hvis du holder op med at ryge , kan du mindske dine chancer for at udvikle lungekræft . Ifølge National Cancer Institute , afslutter før 50 års alderen kan halvere din risiko for at dø inden for de næste 15 år i forhold til risikoen for dem, der vælger ikke at holde op .

Årsager til Afslut

Selvom forsøger at holde op med at ryge , kan være en vanskelig opgave , det er vigtigt at forsøge er gavnligt for din generelle sundhed . Når du op med at ryge , vævet i dine lunger er endelig i stand til at reparere de skader , der er blevet udført af mange års rygning . Efter flere måneders ikke at ryge , vil du bemærke en markant forbedring i lungefunktion , som er i stand til at trække vejret lettere og ikke hvæsen eller hosten så meget . Du kan også betydeligt mindske risikoen for at dø af flere typer af kræft . Hvis du har brug for hjælp at holde op , kan Centers for Disease Control giver dig ekstra støtte tjenester såsom kommunikation med en specialist , der kan hjælpe dig holde op .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------