Position: sygdoms > 5 >

senere stadier af livmoderhalskræft

   Livmoderhalskræft var engang den største årsag til kræft døden for kvinder i USA har imidlertid dødeligheden faldet markant i løbet af de sidste fire årtier på grund af det stigende antal kvinder får rutine Pap-tests , der kan afsløre forstadier til cellerne , før de bliver ondartede . Centers for Disease Control og Forebyggelse , siger omkring 12. 000 kvinder konstateret livmoderhalskræft årligt , og næsten 4. 000 kvinder vil dø af sygdommen

Årsager til Livmoderhalskræft


Ifølge National Institute of Health , er livmoderhalskræft forårsaget af forskellige typer af en virus ( spredt via seksuel kontakt ) kaldes human papillomavirus HPV . Det meste af tiden kvinder er i stand til at kæmpe off virus , men det til tider fører til kræft .

Diagnosticering Livmoderhalskræft


NIH siger, at det kan tage mange år for normale celler i livmoderhalsen udvikler sig til kræftceller . I sin tidlige stadier , kan livmoderhalskræft ikke nogen symptomer . Men som sygdommen skrider frem , kan du opleve vaginal blødning og underlivssmerter.

fase III Livmoderhalskræft


Trin III livmoderhalskræft er opdelt i to sub- faser , afhængigt af hvor langt kræft har spredt sig .

I trin IIIA kræften er flyttet til den nederste del af skeden , men har endnu ikke nået bækken væggen .

I trin IIIB den malignitet har spredt sig til bækken væggen og /eller det er blevet stort nok til at hindre de rør , der forbinder nyrerne til blæren . Dette kan medføre, at nyrerne til at svulme op og ikke fungere korrekt .

Stage IV Livmoderhalskræft

Stage IV livmoderhalskræft er også opdelt i to kategorier . I fase IVA , har kræft spredt sig til blæren eller endetarmen , og kan også være i bækken lymfeknuder .

På det tidspunkt livmoderhalskræft har nået sent stadium IV eller stadium IVB den malignitet er flyttet til andre områder af kroppen . Der kan være kræft i underlivet , lever , lunger eller tarmsystem .

Hysterektomi og Advanced Livmoderhalskræft

En radikal hysterektomi kan udføres som terapi for senere tidspunkt livmoderhalskræft . Under denne procedure , er livmoderen og en stor del af de omkringliggende væv , herunder den øverste del af skeden og interne lymfeknuder fjernes .
I ekstreme tilfælde , alle organer i bækken , herunder endetarmen og blære er fjernet .

stråling og kemoterapi

strålebehandlinger er almindeligt anvendt , når livmoderhalskræft har spredt ud over det bækken eller et behandlet malignitet er vendt tilbage .

Kemoterapi lægemidler kan også bruges til at hjælpe med at bekæmpe sent livmoderhalskræft kræft . Lægemidlerne kan være piller eller anden medicin gives via en IV ( intravenøst ) rør .

Prognose

The American Cancer Society , siger den samlede ( alle faser kombineret) fem-årige overlevelsesrate for livmoderhalskræft er ca 71 procent .

National Cancer Institute siger til kvinder med senere tidspunkt livmoderhalskræft den femårige overlevelsesprocent kan være så højt som 57 procent eller så lavt som 17 procent , afhængigt af den nøjagtige plan for avancement .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------