Position: sygdoms > 5 >

spørgsmål patienterne bør spørge om tyktarmskræft

   Bliver diagnosticeret med kræft i tyktarmen kan være en meget skræmmende og usikker oplevelse for patienter . Der er mange aspekter at overveje , herunder iscenesættelse og behandlingsmuligheder , som kan virke overvældende i første omgang . Coloncancer patienter skal blive så informeret som muligt om deres sygdom , stille deres læge spørgsmål for at hjælpe tage nogle af den frygt og forvirring ud af processen

Diagnose Spørgsmål


Spørg din læge om iscenesættelse-hvis kræften har spredt sig eller er isoleret til et lille område , og også hvor kræften er placeret . Spørge, hvad dine chancer er for en genopretning af denne fase og type af kræft og dine langsigtede prognose . Også , du er inden for dine rettigheder som patient at forhøre sig om lægens erfaring og , hvis han kommer til at være den, der opererer , hvor mange gange han har med succes udført procedure, og om han bestyrelse certificeret . Spørg hvis du har brug for at få en second opinion .

Surgery Spørgsmål


Spørg om din behandling muligheder . Vil din cancer kræver operation , og hvis ja , hvad vil blive fjernet : en lille ny opdeling af tyktarmen , fjernelse af tyktarmen selv eller endetarmen og eventuelle lymfeknuder ? Hvor mange specialister vil blive inddraget , som er medlemmer af dit team, og hvordan kan du kontakte dem med spørgsmål ? Er en kolostomi ( en åbning med en ekstern taske til fecal sags skyld) vil være påkrævet , og er det midlertidig eller permanent ? Også forhøre sig om længden af dit sygehusophold , hvor meget smerte du kan opleve , og hvad komplikationer kan opstå , såsom infektioner eller ardannelse . Du kan også tjekke om blodtransfusioner vil være påkrævet, og hvorvidt dine familiemedlemmer kan donere blod før operation . Find ud af hvor lang tid efter operationen vil lægen have resultater, og en fast diagnose

Post -kirurgisk behandling Spørgsmål


Spørg om typen af post-operative behandlinger , der vil være påkrævet-. stråling , kemoterapi eller begge dele , og hvorfor de er anbefalet . Spørge, hvor længe de behandlinger vil vare , og hvor ofte du nødt til at få dem . Er der nogen bivirkninger , og hvordan kan du minimere dem? Tjek om der er nogen kliniske forsøg , du måske ønsker at være en del af .

opfølgende spørgsmål

Spørg om , hvor ofte re-screening vil være påkrævet for at se, om tyktarmskræft er vendt tilbage , og hvis der er nogen opfølgende tests , samt hvem opfølgning læge ( r ) vil være. Spørger, hvad opsving vil inddrage og hvor lang tid det vil tage for dig at genoptage alle dine normale aktiviteter , eller hvis du har brug for særlig hjælp . Se , om der er nogen måder , du kan hjælpe med at forhindre kræft i at vende tilbage , og hvis der er nogen støtte grupper til rådighed . Spørg, hvis din familie er på et højere risiko for denne sygdom, og hvis de skal prøves , så godt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------