Position: sygdoms > 5 >

tegn på tyggegummi kræft

   Ud af alle de forskellige former for kræft , er kræft i mundhulen 6. førende kræft på verdensplan ifølge GumDoctor . Gum kræft er en af den mundtlige kræft , der forårsager ondartede vækster og hvis de ikke behandles , kan være livstruende . Oral cancer har en højere risiko for død end de mere kendte cancer, herunder livmoderhalskræft , Hodgkins lymfom og hudkræft , rapporter Den mundtlige Cancer Foundation

Årsager


Rygning cigarer , cigaretter eller fra et rør , er en af de vigtigste årsager til tyggegummi kræft som er røgfri tobak , herunder stik , blade og snus . Drikke store mængder alkohol konsekvent er også en medvirkende faktor til gum kræft .

tidlig identifikation


Normalt er kræft i mundhulen ikke fanget , indtil det hele er klar på en meget alvorlig fase , fordi der i de fleste tilfælde Der er ikke nogen mærkbare symptomer tidligere . Det er vigtigt, at alle får deres årlige check op hos tandlægen , fordi den primære læge eller tandlæge, har evnen til at genkende tidlige tegn på kræft i mundhulen , som ellers ville formentlig gå ubemærket indtil kræft forværret .

Symptomer


Som hjørnetand kræft skrider frem, symptomer vil begynde at flade . Et af tegnene på tyggegummi kræft er , når der er en rød eller hvid bump inde i munden , der har været der i over en måned , uden tegn på at forsvinde . Den anden advarsel tegn er , når blødning i munden ofte og vil ikke heler ordentligt . Når tandkødet kræften har avancerede til et senere tidspunkt , en person min erfaring svært ved at tygge maden , synke , bevægelse af tungen og kæben . Bemærk, at de fleste sår på tandkødet , er et resultat af gummi sygdom , der er let afhjælpes , ikke en livstruende tilstand .

Behandlinger

Kirurgi , strålebehandling , kemoterapi eller en kombination af de tre , er de behandlinger af gum kræft . Kirurgi er , når den maligne vækst er fjernet . Strålebehandling er indsnævret til at fastholde og dræbe kræftceller i det berørte område , samt reducere størrelsen af tumor . Kemoterapi bruges til at dræbe kræftcellerne placeret i hele kroppen , ikke bare i de lokaliserede , berørte område .

Side Effects

I processen med at dræbe kræftceller , er sunde celler og væv også dræbt , i henhold til National Cancer Institute . Kirurgi vil medføre hævelser i ansigtet , som vil vare et par uger . Afhængig af størrelsen af tumoren , hvis det er stort , kan kirurgen nødt til at fjerne en del af kæben , gane , tunge eller kæbe . Mærkbare ændringer i udseendet af ansigtet, evnen til at tygge , tale og synke kan opstå som følge af at fjerne en større tumor fra munden . Der er flere bivirkninger ved strålebehandling , herunder en tør mund , huller i tænderne , ømhed i halsen eller munden , ondt eller blødende tandkød , kæbe stivhed , ændre mening i smag og lugt , en ændring i stemmen kvalitet og træthed . Kemoterapi medfører kvalme , opkastning , appetitløshed , hårtab og indeholder de samme bivirkninger som strålebehandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------