Position: sygdoms > 5 >

tegn på tyktarmskræft i en mandlig

   Tegn på tyktarmskræft er ikke altid indlysende . Mange tyktarmskræft symptomer kan synes som symptomer på andre problemer , såsom irritabel tyktarm og Crohns sygdom . Symptomerne på tyktarmskræft i en mandlig er de samme som for en kvinde , selvom sygdommen er lidt mere udbredt hos mænd . I 2005 , det seneste år, for hvilket der foreligger statistikker blev 72. 007 mænd diagnosticeret med tyktarmskræft i USA i forhold til 69. 398 kvinder . Du skal være opmærksom på tegn og symptomer relateret til udbrud af tyktarmskræft .

Forstoppelse


Forstoppelse er ofte en af de første symptomer for indtræden af tyktarmskræft hos mænd eller kvinder . Fordi en tumor kan udvikle inde i din kolon , dette kan hindre passage af galde og affald , der forårsager forstoppelse . Hvis du har svært ved at få en afføring , eller er alvorligt belastende at have afføring , bør du kontakte din læge . Du skal være opmærksom på ændringer i afføringsvaner , såsom at gå hyppigere eller mindre hyppigt . Begge kan være et tegn på et problem .

Indsnævring af Stool


Som en tumor kan dannes inde i tyktarmen , kan det hindre vej affaldsmaterialer og forårsage en forsnævring af afføring . Fordi stien for affald er blokeret , er der mindre plads til taburetten til at passere igennem. Dette medfører en betydelig indsnævring af afføring , og nogle gange kan efterlade dig med en følelse af en ufuldstændig afføring .

mavekramper og smerter


Mave kramper kan vises for en lang eller grunde . Mave kramper kan opstå på grund af forstoppelse eller kan være relateret til virkningerne af tumor presser mod tarm vægge . Denne obstruktion kan også medføre mavesmerter , da det kan hindre gas , ikke at lade det ordentligt bevæge sig ned i tyktarmen og ud af kroppen . Mave kramper er ikke altid et tegn på tyktarmskræft , men hvis du føler dig konsekvente mavesmerter , sammen med andre symptomer , bør du kontakte din læge .

rektal blødning

Hvis du bemærker blod i afføringen eller kommer ud i endetarmen efter afføring , bør du konsultere din læge straks . Rektal blødning er ofte forårsaget af blødning i tumoren . Det er ikke ualmindeligt at beskadige indvendige kolon vægge , mens der lider af en tumor , hvilket resulterede i yderligere blødning fra endetarmen . En læge kan udføre en fækal okkult blodprøve for at finde ud af , om din rektal blødning skyldes tyktarmskræft eller andre problemer .

opkastning og kvalme

Hvis du lider af kvalme og opkastning , mens at have nogle af disse andre symptomer , du måske ønsker at konsultere din læge . Kvalme og opkastning er almindelige tegn på, at en svulst lægger hindringer i vejen tyktarmen og kan forårsage luft og gas, som skal fanges .

uforklarligt vægttab

Uforklarlig vægttab kan opstå af flere grunde, der vedrører tyktarmskræft , selvom lægerne ikke er helt sikker på hvorfor . De tror, det kan være relateret til effekten af en tumor , der er indeholdt i den kolon vægge , blokerer kroppens evne til at ordentligt optage næringsstoffer . Nogle eksperter har spekuleret på, at vægttab opstår primært på grund af den fysiske belastning og omkostninger forbundet med sygdommen .

andre tegn på tyktarmskræft

Nogle andre mulige tegn på kræft i tyktarmen er anæmi , træthed , føler behovet for at have en afføring efter blot at gå , en gulning omkring øjnene , der er kendt som gulsot , og tab af appetit . Hvis du har nogen af disse symptomer blandet med andre symptomer , skal du kontakte din læge straks .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------