Position: sygdoms > 5 >

test for tarmkræft

   Tarmkræft er en af de mest almindelige kræftsygdomme , sammen med lungekræft og brystkræft . Tarmkræft påvirker enten tyktarmen eller endetarmen . Disse er ofte grupperet sammen, fordi symptomer og behandlinger for både kræft er generelt de samme , som i endetarmen er blot en forlængelse af tyktarmen . Tarmkræft er forårsaget af dannelsen af polypper inde i små og store tarmen , som eventuelt kan vende kræft . Prøver til at identificere , hvis du lider af tarmkræft .

rektal eksamen


Den første test lægen vil gøre for at teste, om du har tarmkræft er en rektal undersøgelse . Den rektal undersøgelse består af lægen indsætte en smurt behandsket finger ind i din endetarm at føle for uregelmæssigheder . Lægen vil føle for eventuelle afvigelser , såsom bump eller tumorer , og kigge efter blødning i området . Rektal tumorer bløder på tidspunkter , og dette kunne være et tegn på en tumor vokser i din endetarm eller din kolon .

Koloskopi


En koloskopi er en specielt udviklet test , der gør det muligt for lægen nøje undersøge indersiden af din tyktarm med en særlig fleksibel teleskop . Dette vil give lægen en glimrende udsigt over endetarmen , din kolon og din lavere tarmen. Hvis lægen finder det nødvendigt , kan han også tage en lille biopsi , hvilket er et lille stykke væv taget fra prøven område at undersøge i laboratoriet . Patienten er bedøves under en koloskopi .

Dobbelt-Contrast Barium Enema


En mindre invasive alternativ til en koloskopi er en test kendt som et dobbelt-kontrast barium lavement . Denne test består af specielle farvestof , fremstillet af en barium stof , bliver indsat direkte i endetarmen for en undersøgelse gennem en X-ray maskine . Patienten vil blive vendt rundt og vippes op på X-ray bord for at sikre , at barium farvestoffet spreder jævnt gennem tyktarmen . Gennem X- ray , bliver indersiden af tyktarmen synlige til lægen , hvor han kan lede efter abnormiteter eller tumorer . Den eneste ulempe er , at lægen ikke kan fjerne enhver polypper til nærmere undersøgelse .

Proctoscopy

En proctoscopy er meget ligesom en koloskopi , men bruger en anden type af anvendelsesområdet for at undersøge tarmen . En proktoskop er kortere end den teleskopet bruges i en koloskopi . Patienten er normalt vågen under proctoscopy . Lægen kan også tage en lille biopsi ved hjælp af proctoscopy .

Ultralyd

ultralyd er almindeligvis gives til patienter, som mistænkes for at have tarmkræft . En ultralyd er en sofistikeret test , der bruger højfrekvente lydbølger som en metode til at se tyktarmen og tarmene . Det virker ved at reflektere disse højfrekvente lydbølger fra det bløde væv i dine tarme til at danne et billede på en tv- skærm .

Blodprøve

En blodprøve kan også gives til at bistå i efterforskningen af tarmkræft . Ofte kan blodprøver samle op på skilte eller såkaldte " tumor markører " , som er kemiske stoffer indeholdt i blodet , der har en tendens til at stige, hvis der er en aktiv form for kræft i kroppen . Den blodprøve kan også teste for leverenzymer , der kan have været beskadiget , hvis kræften allerede har spredt sig til leveren.

sigmoideoskopi

En sigmoideoskopi er en vigtig procedure , der giver lægen til at se dybere ind i tyktarmen , gennem den sidste del af tyktarmen , kaldet sigmoid tyktarmen . Denne procedure har mange ligheder med en koloskopi , undtagen sigmoideoskopi er koncentreret udelukkende på sigmoid tyktarmen . Under denne procedure en korte, fleksible rør er indsat via din anus og langsomt guidet op til din kolon . Denne mulighed vil transmittere billeder , mens testen foregår at undersøge indersiden af tyktarmen for inflammation , blødning , mavesår eller unormale vækster . Denne dækningsområde varierer fra koloskopi rækkevidde og protoscope fordi det er i stand til at blæse luft ind i tyktarmen , lidt oppumpning det og hjælpe lægen får et bedre overblik .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------