Position: sygdoms > 5 >

test til påvisning af lungekræft

   Lungekræft påvirker lungerne , som er luftsække findes i luftvejene , der er ansvarlig for at give ilt til blodbanen. Det er resultatet af celler vokser en uregelmæssig hastighed , der danner en svulst og breder sig til andre dele af kroppen . Lungekræft er behandlet med kirurgi , strålebehandling , kemoterapi og andre former for terapi , men behandlingerne er mere effektive , hvis kræften er diagnosticeret tidligt <. h2 > fysisk undersøgelse
En læge først udfører en fuldstændig fysisk undersøgelse og diskuterer patientens historie at afgøre, om hun engagerer sig i adfærd , der kunne bringe hende i fare for lungekræft , såsom rygning . Lægen vil også spørge om hendes symptomer , som kan omfatte hoste , hvæsen , åndenød , brystsmerter , blodige mukøse , hæshed , synkebesvær og blålig farvet hud .

Bryst X-Ray


Under en kiste X-ray , er billeder taget af forskellige dele af den side af en patients krop for at se på hendes organer . Selv om en kiste X-ray ikke kan illustrere endeligt , om kræft er til stede , kan det vise , hvor der er unormale formationer af væv inde i lungerne , som er knuder .

CT og MR scanninger


Under en edb- aksial tomografi ( CT ) -scanning , en X-ray maskine bruges til at tage to-dimensionelle billeder af maven , brystet og /eller hjerne . En CT -scanning kan vise , om kræften har spredt sig til andre dele af kroppen ud over lungerne . En magnetisk resonans imaging ( MRI ) -scanning bruger en scanner med en magnet og radiobølger til at få billeder af kropslig strukturer . Denne procedure er også bruges til at finde abnormaliteter i forskellige dele af kroppen .

PET og knoglescanninger

En positiv emission tomografi ( PET ) -scanning bruger en radioaktiv stof til at tage tre-dimensionelle billeder af kroppens væv . PET scanninger kigge efter ændringer i metaboliske og væv funktioner og vise , om kræftceller har spredt ud over lungerne . En knoglescanning er en procedure, hvor radioaktivt materiale viser om lungekræft har spredt sig til knoglerne . Materialet indsamler på områder af knoglerne , hvor tumorer er til stede .

ekspektoratets cytologi

Sputum cytologi bestemmer, om kræft celler er til stede i luftvejene . Slim der udtages prøver fra en patient , så de kan blive undersøgt under et mikroskop . Et problem med denne test er , at kræftceller ikke altid til stede i slim .

Bronkoskopi og Needle Biopsi

En bronkoskopi er en anden procedure , der anvendes til at lede efter tilstedeværelsen af en tumor i luftvejene . Prøver , som undersøges under et mikroskop , er taget fra celler i midten af lunger eller luftveje ved hjælp af en tynd sonde . Under en nål biopsi , er en tynd nål , der anvendes til at tage prøver fra lungerne , lymfeknuder eller andre områder , hvor kræften har sandsynligvis spredt sig. Når det er svært for en læge at komme til kræftceller , fordi en tumor perifert er placeret inde i lungerne , en nål biopsi er udført .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------