Position: sygdoms > 5 >

tyggegummi kræft symptomer

   Tyggegummi kræft kan ofte gå overset , indtil det er i dens fremskredne stadier . Folk, der ikke foretager regelmæssige aftaler med en tandlæge kan ignorere de første symptomer på tyggegummi kræft og forsøge at behandle dem med over -the-counter medicin . Gum kræft er diagnosticeret med en blodprøve , en biopsi af tyggegummi væv og en billeddannelse test som en MR- eller CT -scanning

Identifikation .


Det tyggegummi er det væv , der omgiver grundlaget for tænderne . Den medicinske betegnelse bruges til at beskrive hjørnetand er gingiva . Tyggegummi kræft , også kendt som gingivale kræft , er, når en unormal cellevækst sker i tandkødsvævet . Hvis tyggegummi kræft er diagnosticeret og behandlet i tide , så er chancerne for en vellykket behandling er lige så højt som 75 procent . Hvis tyggegummi kræft ikke er diagnosticeret i tide , kan det potentielt være fatalt , fordi det kan sprede sig til andre dele af kroppen , især hjernen .

Effects


Symptomerne på tyggegummi kræft er mildt ved første og få gradvist værre . Et af de tidligste symptomer på tyggegummi kræft er smerte . Dette kan starte ud som en smerte , der opstår kun , når du børster tænder , men det kan hurtigt udvikle sig til smerter , der opstår, når man spiser og drikker så godt. Over tid denne smerte kan blive mild , men kronisk , hvilket betyder , at det kan mærkes på alle tidspunkter. Andre indledende symptomer på tyggegummi kræft omfatte en hævelse af gummi , der normalt finder sted efter smerterne er begyndt , og følelsen af en lille bule på tandkødet , der ville være begyndelsen til en kræftsvulst .

Potentielle


Som tyggegummi kræft fortsætter med at udvikle , vil der være mere avanceret symptomer . Nogle af de avancerede symptomer omfatter væksten i klump i tandkødet og sår, som form på tyggegummi , som er smertefulde læsioner , der måske eller måske ikke bløder. En fælles senere symptom på tyggegummi kræft er blødning fra tandkødet . Denne blødning kan først ske efter at børste tænderne , men som tyggegummi kræft udvikler sig , kan det ske når som helst , uden grund og uden varsel .

Forebyggelse /Solution

Den mest almindelige metode til at behandle tumorer der er forbundet med gummi kræft er kirurgi . Hvis kræften breder sig, kan en kombination af kemoterapi medicin og strålebehandling anvendes , så godt. For større tumorer , kan en tandlæge vælge at bruge kemoterapi medicin eller strålebehandling i stedet for kirurgi , af frygt for , at kirurgi kan forårsage kræft cellerne til at sprede sig hurtigere .

Overvejelser

En af de mest effektive måder at minimere truslen om tyggegummi kræft er at have en tand helbredsundersøgelse mindst en gang hvert halve år . Hvis den foreløbige symptomer på tyggegummi kræft begynder at vise i mellem checkups , komme til en tandlæge med det samme . Det er ikke normalt at have smerter , der stammer fra tandkødet , så hvis dette symptom udvikler , så tøv ikke med at få det tjekket ud .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------