Position: sygdoms > 5 >

beskrivelse af malignt melanom

   Malignt melanom er en potentielt dødelige form for hudkræft . Det er vigtigt at behandle malignt melanom så tidligt som muligt for at forhindre dens spredning ud over de øverste niveauer af huden . Behandles tidligt og effektivt , er det muligt at overleve denne form for hudkræft

Basics


Ifølge American Academy of Dermatology , malignt melanom formularer på huden . Hvis det ikke er behandlet og fjernet omgående , kan den sprede sig til blodet og lymfesystemet i kroppen , som gør det muligt at metastaserer til andre områder . Selvom en bestemt årsag ikke er kendt , er det opfattelsen , at det kunne være forårsaget af svær solforbrændinger , Solariet eksponering og arvelighed .

Risikofaktorer


The American Academy of Dermatology , at alle kan udvikle malignt melanom . Dog visse faktorer, der stiller nogle folk i en højere risikogruppe for at udvikle denne type hudkræft . Hvis du har lys hud , som brænder let , har mere end 50 modermærker ( herunder atypiske modermærker ) eller en familiær disposition for malignt melanom , du er på et højere risiko .

Anerkendelse


Tjek din krop jævnligt , ved hjælp af ABCDE -systemet . Dette står for asymmetri , hvor begge halvdele er ikke ensartede , grænsevagter , der er uregelmæssig eller ujævn , farve, der ikke er forenelig hele mole ; diameter , der er større end en blyant viskelæder og evolution , hvor muldvarpen ændrer sig over tid . Hvis nogen af disse egenskaber ses , konsultere en hudlæge .

Behandling

Hvis malignt melanom er mistanke om, vil hudlægen fjerne muldvarp . Efter en omhyggelig gennemgang af molen under mikroskop , vil lægen være i stand til at fastslå, om alle kræftceller er blevet fjernet . Hvis margenerne er kræft fri , behandling er afsluttet , selvom regelmæssig hud kontrol vil være behov for i fremtiden . Hvis margenerne ikke er klare , vil lægen fjerne mere af den omkringliggende hud , indtil margenerne er klare . Hvis kræften har spredt sig til blodet eller lymfesystemet , kan de mere traditionelle kræftbehandling være behov for , herunder radiologiske eksamener , kemoterapi og strålebehandling.

Forebyggelse

Den bedste måde at forhindre alle hudkræft er at undgå overdreven eksponering for Solen og ultraviolet lys . Altid bruge solcreme når solen , og genanvende regelmæssigt . Bredskygget hat og tøj , der dækker følsom hud skal bæres . Brug ikke solarier . Planlæg en aftale med en hudlæge hvert år til en grundig hud undersøgelse for at kontrollere, om mistænkelige læsioner . Hvis du er i en højere risikogruppe , kan hyppigere hud kontrol være nødvendig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------