Position: sygdoms > 5 >

bryst biopsi muligheder

   Finde en bryst klumper og have det biopsi kan være en vanskelig og skræmmende oplevelse . I årevis er den eneste måde har en biopsi gjort var at have det faste fjernes kirurgisk . I dag er der flere muligheder , der er mindre invasive og kan gøres i løbet af få minutter gennem ambulant procedurer

Fine Needle Aspiration


En fin nål aspiration ( FNA ) biopsi er en procedure , hvor en tynd nål og sprøjte injiceres ind i en bryst klumper at trække væske og materiale til analyse . FNA er normalt udføres , når et bryst klump klart kan mærkes , og er ret tæt på overfladen af huden . Nålen er guidet til sit mål ved hjælp af ultralyd . Hvis det indsamlede materiale i denne type af biopsi er mistænkelig , kan en læge vælge en mere altomfattende biopsi .

Core Needle Biopsier


En kerne nål biopsi er en mere involveret procedure , der giver læger med en detaljeret kig på en klump og omkringliggende brystvæv . Et lille snit er lavet i brystet og en fjederbelastet nål sprøjtes ind i klumper og omegn til at tage prøver ( normalt 4-6 prøver ) . En læge vil ikke altid tilbyde lokalbedøvelse , men du kan anmode om det . At lokalisere placeringen af klumper , kan læger bruge en række metoder , herunder ultralyd , en mammografi X-ray eller en MR-scanning ( magnetisk resonans billede ) .

Åben kirurgisk biopsi


I nogle tilfælde , en klump er for svært at nå med nål biopsier og en kirurgisk biopsi er udført. Dette indebærer en procedure , hvor det faste og nogle omkringliggende væv fjernes fra bryst til en biopsi . Dette er en invasiv procedure, som vil efterlade et ar . De fikserede er fjernet-noget , der kan have at gøre alligevel-og gør det muligt for lægen at foretage en fuldstændig analyse af det faste og det omgivende væv . De fleste kvinder vælger de mindre invasive nål biopsier , men kirurgiske biopsier er stadig ret almindelige .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------