Position: sygdoms > 5 >

bryst strålebehandling

   National Cancer Institute skønnes, at over 192. 000 kvinder vil blive diagnosticeret med brystkræft i 2009 og mere end 40. 000 vil dø af sygdommen . Strålebehandling er fortsat et centralt behandling i kampen mod brystkræft

Sådan Radiation Works


Ifølge National Cancer Institute , strålebehandling bruger høj energi x-stråler og andre former for stråling på at udrydde kræftceller eller forhindre dem i at vokse og dividere . Strålebehandling er et nyttigt redskab til behandling af brystkræft og mange andre former for sygdommen, fordi det er dokumenteret evne kæmpe mod maligne celler .

Post Kirurgisk strålebehandling


I tilfælde af tidlig fase invasiv brystkræft , når bryst-bevarelse kirurgi ( lumpektomi ) er ofte udførte , strålebehandling begynder typisk kort efter helbredelse . Stråling er ikke nødvendigvis bruges til at behandle tidligt brystkræft patienter, der har gennemgået en mastektomi . Men den Mayo Clinic , at læger kan anbefale strålebehandling efter mastektomi for større brystkræft ( 5 cm eller større ) , eller hvis dens blevet fastslået, at malignitet har spredt sig til flere lymfeknuder .

Når Stråling er ikke nødvendigt


Ifølge American Cancer Society ( ACS ) , brystkræft patienter, der kan sikkert gennemgå en lumpectomy uden stråling , bør opfylde visse kriterier . ACS siger opfølgeren stråling kan være unødvendige for en kvinde over 70 år , især hvis patienten har en tumor-2 cm eller mindre på tværs-der er blevet fjernet og har ikke spredt sig til lymfeknuderne . Der kan være yderligere faktorer til at overveje , afhængigt af den enkelte sag.

Selvom det kan være fristende at springe stråling i den tidlige udviklingsfase brystkræft , ACS siger undersøgelser har vist, at undlade at gennemgå behandlingen øger odds for at dø af sygdommen .

højrisikotilfælde

Ifølge Journal of National Cancer Institute , et langtidsstudie i British Columbia fundet strålebehandling i høj risiko brystkræft tilfælde kan hjælpe forlænge livet . I en anden undersøgelse offentliggjort af samme Journal, en 20- års follow-up af præmenopausale patienter , som gennemgik strålebehandling i tillæg til en radikal mastektomi og kemoterapi havde en 32 procent reduktion i brystkræftdødeligheden .

Side Effects

Nogle bivirkninger ofte forbundet med strålebehandling omfatter træthed og en rød udslæt , der ligner en solskoldning i det område af brystet , hvor strålingen er strålede . Brystvæv kan også blive vist hævet eller mere fast . I meget sjældne tilfælde , hævelse arm ( Lymphedema ) og lunge-eller nerveskader kan skyldes strålebehandlinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------