Position: sygdoms > 5 >

er kræft i æggestokkene kan helbredes ?

   Kræft i æggestokkene er kendt som den tavse dræber , fordi det er så svært at diagnosticere . Det er imidlertid helbredes , afhængigt af hvilken type du har , og dets stadium, hvor diagnosen . Hvis du er bekendt med din risikofaktorer og eventuelle symptomer, du kan blive at tillægge andre årsager , kan du tage proaktive skridt til at forhindre kræft i æggestokkene eller i værste fald fange sygdommen , før den har tid til at fremskridt

typer og stadier


Ifølge MD Anderson Cancer Center , over 30 typer af kræft i æggestokkene er blevet placeret i tre kategorier : epitel , kønsceller , og sex ledning stromal . Cirka 90 procent af ovarietumorer er epitelial-omkring halvdelen af , der er klassificeret som serøs carcinomer , der normalt diagnosticeres på et senere tidspunkt , og derfor foretage de fattigste prognosen . Kønsceller og køn ledning stromale tumorer tendens til at blive diagnosticeret tidligere , hvilket gør dem mere kureres . Behandlinger også variere lidt efter type .

Iscenesættelse af ovarietumorer er afgørende for fastsættelsen af behandling og endelige prognose . Ifølge onkologer på Johns Hopkins University , kan behandlingen også være nødvendigt at modificerede afhængig af din generelle sundhed , og om du planlægger at blive gravid . Din læge vil arbejde med dig om at fastlægge en personaliseret strategi .

Etape 1


I fase 1 , er kræft begrænset til den ene eller begge æggestokke . For de fleste kvinder begynder behandling med operation for at fjerne tumoren og de berørte æggestokkene . Nogle gange kvinder, der har afsluttet den fødedygtige vil undergå en hysterektomi . I de fleste tilfælde er kemoterapi ikke nødvendig , medmindre en biopsi viser en masse groft unormale celler . Omkring 25 % af ovariecancer findes på trin 1 . Disse kvinder har en 90 % eller større chance for at overleve længere end fem år .

Stage 2


I fase 2 , har kræften spredt ( metastasized ) til livmoderen og eventuelt i æggelederne eller andre bækken væv . Behandlingen er næsten altid hysterektomi og fjernelse af begge æggestokke og æggeledere . Andre væv og lymfeknuder udtages for kræft , og kemoterapi (og muligvis strålebehandling ) kan være nødvendig. På etape 2 , begynder tumortype at få større indflydelse på overlevelsen , kun to tredjedele af kvinder med etape 2 epitelcelletumorer kan overleve længere end fem år, men næsten 80 % af kvinder med etape 2 kønsceller tumorer kan forvente at leve så længe .

Stage 3

I fase 3 , har kræften spredt sig til maven foring udenfor bækkenet . Metastaser kan bestå af kun et par celler eller danne tumorer måle to centimeter eller derover . Som med etape 2 tumorer , er svulsten og påvirket organer fjernes kirurgisk . Efter operationen , ofte patienten gennemgår kemoterapi og strålebehandlinger , eventuelt efterfulgt af en anden operation for at fjerne alle resterende kræft . De fleste tilfælde af kræft i æggestokkene er diagnosticeret i denne fase , og de fleste er af den invasive epitel type . Det er derfor kun omkring halvdelen af kvinder, der får deres diagnose på dette tidspunkt overlever længere end fem år . Heldigvis kønsceller og stromale tumorer bære langt bedre prognoser .

Stage 4

I fase 4 , har kræften spredt sig til leveren eller fjern -steder udenfor maven . Igen , er kirurgi typisk udføres , efterfulgt af kemoterapi . Færre end 20 % af kvinderne fik deres diagnose på dette tidspunkt kan se frem til overlevende længere end fem år .

fremtidige behandling indstillinger

Fordi kræft i æggestokkene er svær at opdage og behandle , forskere på National Cancer Institute er altid gennemføre undersøgelser . I en studie med patienter med fremskreden fase sygdom , er anticancermedicin sættes direkte ind i bughulen gennem et tyndt rør . Resultaterne viser , at denne behandling kan hjælpe kvinder overlever i gennemsnit fem og et halvt år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------