Position: sygdoms > 5 >

forebyggelse af kræft

   En kræftdiagnose er skræmmende og alvorlig . Og hvis der er fanget sent , er dine chancer for overlevelse falder. Således er det bydende nødvendigt at indberette usædvanlige eller nye symptomer til din læge . Endnu bedre , det hjælper at tage skridt til at mindske din risiko for at udvikle denne potentielt dødelige sygdom . Der er ingen garanti for metoder til at forebygge kræft . Men der er måder at sænke din risiko

Risici og Screenings


Uanset om du har en familie historie af kræft , årlige screeninger er bydende nødvendigt for et godt helbred . Nogle typer af kræft , såsom livmoderhalskræft , hud og tyktarm begynder normalt som præ-kræft tumorer , og fjernelse af disse benigne læsioner kan sænke din risiko for at udvikle kræft .

Kræft tendens til at køre i familier . Og kende din families sygdomshistorie kan hjælpe dig fastslå din risiko . Sammen med regelmæssige screeninger , foretage en månedlig undersøgelse af din krop . Check for klumper , ømme pletter eller mistænkelige modermærker .

Sund Kost


Dårlig kost spiller en rolle i kræft . Og hvis du ønsker at forebygge kræft og vedligeholde dit helbred , nu er det tid til at ændre dine spisevaner og foretage sunde valg . Frugt og grøntsager er afgørende for et godt helbred . De er fyldt med vitaminer , næringsstoffer og antioxidanter , som er afgørende for forebyggelse af kræft . Antioxidanter bekæmper de frie radikaler i kroppen og reparere celleskader . Spis mindst fem portioner frugt og grønt om dagen , og begrænse dit forbrug af rødt kød og fedtholdige fødevarer . En højt fedtindhold kost øger sandsynligheden for visse kræftformer som f. eks tyktarm og bryst .

Få masser af motion


Ifølge American Cancer Society , regelmæssig fysisk aktivitet kan drastisk reducere din risiko for at udvikle kræft . Gør det Deres mål om at passe 30 minutters motion eller aktivitet ind i din daglige rutine-mindst tre gange om ugen . Bevægelse er afgørende , og det kan inkludere stor effekt træning såsom aerobic eller jogging eller skånsomme træning som at gå eller svømme

Beskyt din hud

Sun eksponering øger din risiko for hudkræft . Men der er en måde at beskytte din hud og helbred . Påfør solcreme før at gå udendørs-især på varme sommerdage , når solens UV- stråler er høje . Ansøge igen solcreme som anvist på flasken-normalt hver tredje eller fire timer , og bære beskyttelsesudstyr såsom hatte og lange ærmer .

Give Up Cigaretter

Throat , lunge-, esophageal og kræft i mundhulen er alle direkte relateret til rygning eller udsættelse for røg . Reducere risikoen ved at sparke cigaretten vane og undgå passiv rygning , som er ufrivilligt indånder røg fra en andens cigaret eller en cigar .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------