Position: sygdoms > 5 >

forebyggelse af leverkræft

   Under dine ribben er placeret den største organ i din krop , leveren . Leveren spiller en afgørende rolle i din overlevelse , at fjerne affald fra kroppen og producere størkning agenter nødvendig for at stoppe sår fra blødning. Leveren er også sammensat af mange typer af celler , hvilket gør leveren tilbøjelige til at udvikle forskellige typer af tumorer . Der er flere forebyggende foranstaltninger , du kan tage for at undgå muligheden for udvikling af leverkræft

Hepatitis B Vaccination


En af de største forebyggende forholdsregler, du kan gøre for at forhindre leverkræft bliver vaccineret for hepatitis B. Hvis du udvikler hepatitis B , kan virkningerne af den virus på din lever forårsage alvorlige skrumpelever . Kronisk hepatitis B -infektioner kan også føre til leverkræft . Ifølge den Hepatitis B Foundation , næsten 80 procent af alle primær leverkræft diagnose i hele verden er resultatet af kronisk hepatitis B infektioner .

Undgå risikoadfærd


Undgå risikable adfærd , der kan øge dine chancer for at pådrage sig hepatitis C . Hvis du er seksuelt aktive, engagere sig i sikker sex . Brug altid kondom , især hvis du ikke sundhedsstatus den person, du tage del i seksuelle relationer med . Brug ikke IV medicin . Ifølge Mayo Clinic , en af de største faktorer i hepatitis C -infektioner , er brugen af forurenede kanyler . Hvis du får en piercing eller tatovering , at være helt sikker , at alle instrumenter er i brug, steriliseret . En hepatitis C -infektion , der går uopdaget og ubehandlet kan føre til skrumpelever og leverkræft .

Lever Screening


En af de mest skræmmende aspekter af udviklingen af leverkræft er, at sygdommen er en tavs kræft . Symptomerne vil ikke udvikles, indtil kræften har avancerede betydeligt. Af den tid, du er diagnosticeret med sygdommen , bliver håbet om aggressiv behandling udfordrende . Ifølge den Hepatitis B Foundation , hvis du lider af kronisk hepatitis B-infektioner , skal du være screenes for leverkræft . Hvis du har en risiko for at udvikle sygdom på grund af familiemæssige historie, skrumpelever på grund af alkohol eller til en hepatitis C infektion, eller hvis du er afrikansk-amerikanske eller asiatiske , bør du også skal screenes .

begrænse alkoholforbruget

Overdreven indtagelse af alkohol kan føre til massive tab af leveren væv , som derefter kan føre til skrumpelever . Ifølge den amerikanske Lever Foundation , kan cirrose forårsage ardannelse i leveren , som derefter kan udvikle sig til leverkræft . Du kan også udvikle fedtvævet eller alkohol hepatitis . Til sidst , på grund af langvarig overdreven alkoholforbrug , kan du øge din risiko for at udvikle leverkræft . Hvis du spiser alkoholholdige drikkevarer , bør du ikke have mere end to drinks om dagen .

Undgå Risikofaktorer

Undgå faktorer, som øger dine chancer for at udvikle kræft . Rygning og overvægt kan være medvirkende faktorer i udviklingen af kræft . Rygning skaber udvikling af unormale celler , der kan føre til tumor formationer og til sidst kræft . Hvis du er ryger , så prøv at holde op . Udøver og opretholde en sund vægt kan også bidrage til at bekæmpe den potentielle risiko for at udvikle kræft . National Cancer Institute , kan give dig yderligere oplysninger for at hjælpe dig med at nedsætte dine chancer for at udvikle leverkræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------