Position: sygdoms > 5 >

hudkræft og forebyggelse måned

   Kan anerkendes som Skin Cancer Detection og Forebyggelse Måned ved American Academy of Dermatology . Organisationen forsøger at øge bevidstheden om farerne ved solen og opfordrer folk til at blive undersøgt for hudkræft . I løbet af måneden , tilbyder mange dermatologer gratis hudkræft screeninger

Origins


Ifølge American Academy of Dermatology , organisationen begyndte sin screening program i 1985 . Siden den blev indført , har organisationen testet næsten 2 millioner mennesker for farlige hudsygdomme . American Academy of Dermatology etablerede den første mandag i maj som melanom mandag i 1995 til yderligere øge bevidstheden om dette dødbringende hudkræft og for at tilskynde folk til at bruge beskyttelsesforanstaltninger når ud i solen.

Stats


Der er mere end 1 million tilfælde af hudkræft er rapporteret i USA , ifølge American Cancer Society . Af alle de kræftformer , er hudkræft den mest udbredte . Mens melanom udgør mindre end 5 procent af hudkræft rapporter , den er ansvarlig for den største dødelighed . Chancerne for hvide udvikle hudkræft i løbet af en levetid er 1 i 50 og 1 ud af 1. 000 for afrikanske amerikanere .

tidlig påvisning


Tidlig opdagelse er afgørende for hudkræft . Når hudkræft er fundet i begyndelsen etaper , kan det være effektivt elimineret . Ifølge skincarephysicians. com , når melanom er fundet før forlængelse ind i lymfeknuderne den femårige overlevende er næsten 100 procent . På regelmæssig hud selvransagelse er en metode til at fange muldvarpe , som potentielt kunne være kræftfremkaldende .

hvordan du beskytter dig

Der er mange måder at minimere din risiko for hudkræft , ifølge den amerikanske Academy of Dermatology . Brug altid solcreme med en solbeskyttelsesfaktor på mindst 15 når du er uden og være sikker på at anvende solcreme igen efter to timer . Når det er muligt , bære lange ærmer tøj , en hat og solbriller . Undgå solens stråler , når de er de mest magtfulde 10:00 til 16:00 og holde sig væk fra solarier , som kan føre til kræft .

Undersøgelse

The American Academy of Dermatology anbefaler efter en A , B , C , D , E vejledning til selvransagelse for hudkræft . A står for asymmetriske form . De fleste af muldvarpe er runde og symmetriske . Vær på udkig efter muldvarpe , der ændrer form og bliver asymmetrisk . B står for grænsen . De fleste af mol har en endnu grænse . Hold øje for muldvarpe , der bliver ujævn og skjoldet omkring kanterne . C er for farveskift . Muldvarpe er normalt brun . Pas på hvis modermærker bliver mørkt eller har en ujævn farve . D står for diameter . Hvis en vækst vokser til større end 6 m , skal du kontakte din hudlæge . E står for udvikling . Hvis en vækst i huden 's form, eller farve udvikler sig , også høre din hudlæge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------