Position: sygdoms > 5 >

hvad er farerne ved kemoterapi ?

   Kemoterapi er en af de mange behandlingsmuligheder til rådighed for hjælpe med at helbrede , kontrol eller lette symptomer på kræft ved brug af en ekstern agent . Med kemo , er det faktisk en række lægemidler , der bruges , ikke kun at lindre smerte og ubehag forbundet med sygdommen , men også at skrumpe og bremse udviklingen af kræft samt befri kroppen af unormale celler . Og selvom der er mange fordele for brugen af kemoterapi , kan en række farer opstår i løbet af behandlingen .

Heart Skade


Et af de mere alvorlige farer for kemoterapi indebærer dit hjerte . Visse midler, som anvendes i denne form for behandling kan faktisk øge dine chancer for hjerte-kar- sygdomme og endog hjerteanfald . Dette skyldes i høj grad den virkning disse stoffer har på musklerne i dit hjerte , der forårsager dem til sidst svækkes. Ofte omtalt som kardiomyopati , skal du gøre aftagende musklerne ikke tillade hjerte til at fungere som normalt , potentielt kan påvirke dens rytme og passage af blod . Ikke alle, der har givet disse agenter ser denne type skade . det er bare en potentiel fare for kemoterapi

leverskader


En anden potentiel fare med denne form for behandling er leverskader . Grunden til dette er , at lægemidler, der anvendes i kemoterapi ikke forbliver i dit system for evigt og skal omsættes samt evakueret fra dit system . Denne proces er startet inden for din lever , og efter et stykke tid , kan det tage en vejafgift på dette organ . Alder er den faktor, der sætter dig på en større risiko for denne fare , men alle, der bruger kemo medicin kan lide af denne alvorlige komplikation .

nyreskader


Efter narkotika har metaboliseres i leveren , er de i sidste ende gik ind i nyrerne , der skal filtreres , før evakueret fra dit system . Over tid , specielt ved langvarig behandlingsforløb , kan de kemiske stoffer irriterer disse organer til det punkt, vævsskader . Men det skader ikke isoleret til nyrerne alene , det kan påvirke ethvert område, urinveje så godt, herunder din blære og urinledere . Cisplatin er et af de store syndere , men du kan også opleve problemer med methotrexat og ifosfamid .

nerveskader

Det er også muligt for kemoterapi for at udgøre en fare for nerveskader . Men i modsætning til andre farer , kan denne skade påvirke din krop i et utal af måder . Det kan direkte påvirke din rygsøjle og hjerne , som fører til depression , forvirring , hovedpine , ændringer i humør og krampeanfald . Det kan forårsage problemer med synet og hørelsen tab for andre . Du kan endda begynde at lide af følelsesløshed , svaghed og smerter inden for et eller flere af dine Lemmer .

immunforsvar

Som du går igennem kemoterapi , vil du højst sandsynligt lider af en sænket immunitet som følge af effekten af disse narkotika har på din hvide blodlegemer . Da kemo medicin hurtigt mål celledeling , en egenskab ved kræft , kan din knoglemarv være målrettet så godt, da dette også har celler , der hurtigt kløft . Til sidst , den påvirker antallet af hvide blodlegemer i kroppen , sænke dit immunforsvar og øge dit potentiale for infektioner .

Infertilitet

Kemoterapi kan også føre til barnløshed hos både mænd og kvinder , som visse stoffer kan påvirke sundhed sæd og æg samt de dele af kroppen er ansvarlig for deres oprettelse og transport . Denne fare er til tider et permanent problem , så tal med din læge om dine fertilitet muligheder , før de påbegynder med behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------