Position: sygdoms > 5 >

hvad er nogle bivirkninger af kemoterapi ?

   Når kemoterapi anvendes til behandling af kræft , er en række af narkotika administreret for at reducere størrelsen af en ondartet svulst , ødelægge kræftceller eller foretage andre behandlingsmuligheder levedygtige . Disse stoffer har mulighed for at målrette en celle , der deler med en temmelig høj sats , som er en af de træk af kræft . Men der er en iboende problem med denne form for behandling , fordi de stoffer er i stand til at skelne mellem de celler , der er sunde og de celler , der er kræft , ofte medfører en række bivirkninger under behandlingen.

fordøjelsesforstyrrelser


Af alle de bivirkninger, som påvirker kemoterapi , de mest almindelige er forstyrrelser i din fordøjelse . Dette kan påvirke dig i en række forskellige måder , men det normalt medfører en vis grad af kvalme , mavebesvær , opkastning og et tab af appetit . Diarré og forstoppelse kan også manifestere under dit behandlingsforløb . Det afhænger af hvordan din krop reagerer på disse " kræft " agenter , men visse lægemidler er generelt mere tilbøjelige til at forårsage disse bivirkninger end andre , såsom cisplatin , carboplatin , altretamine og oxaliplatin . Du er også mere tilbøjelige til at opleve fordøjelsesproblemer , hvis du er kvinde , yngre end 50 , lider af køresyge eller har lidt af opkastning på grund af sygdom .

Hårtab


Efter fordøjelsessystemet spørgsmål , en anden hyppig side Effekten er hårtab . Grunden til dette er , at follicle celler ( ligesom kræftceller ) kløft på en langt hurtigere end andre celler i kroppen , hvilket i sidste ende gør opmærksom på, " kemo " stoffer . For de fleste mennesker , sædvanligvis hårtab begynder et sted mellem 10 og 14 dage efter din første session . Men ikke alle mister deres hår fra kemoterapi . Nogle mennesker kan kun opleve en mild udtynding , men andre vil se klumper af hår , der kommer op fra deres hovedbund . Det er baseret på den person, såvel som den type kemoterapi narkotika anvendes.

Træthed


Denne bivirkning er virkelig en kombination af faktorer . Ikke alene er det forårsaget af den medicin , der anvendes til behandling , men det er også knyttet til kræft selv samt de psykologiske og følelsesmæssige konsekvenser af sygdommen .

sår og sår

Meget gerne hårtab , disse læsioner er hovedsagelig på grund af dit fordøjelsessystem celler deler træk med hurtige division med kræftceller . De lægemidler forårsager disse celler til at blive irriteret og betændt , hvilket resulterer i dannelsen af sår på læberne samt i mund, hals og mave .

vævsskader

En anden potentiel bivirkning af kemoterapi er skader på sund væv , men området og sværhedsgraden af skader er normalt baseret på placeringen af sygdommen . Vævsskader kan føre til fertilitet spørgsmål samt problemer med dit hjerte , lunger , nyrer eller vener og arterier .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------