Position: sygdoms > 5 >

hvad er tegn på tyktarmskræft ?

   Tyktarmskræft er en sygdom , der rammer hundredtusindvis af mænd og kvinder hvert år . Faktisk , rapporter American Cancer Society , at man i 19 personer vil modtage diagnosen tyktarmskræft i deres levetid . De fleste mennesker har ingen tegn eller symptomer på denne sygdom , indtil det er blevet værre . Dog kan der være diskrete tegn på, at kan advare dig om et muligt problem

afføringsvaner


Selv om mange mennesker kan lide af diarré eller forstoppelse på et eller andet tidspunkt , enhver væsentlig ændring skal drøftes med din læge . En ændring i afføringsmønster kan være et tegn på tyktarmskræft . Mayo Clinic rapporter om, at der diarré eller forstoppelse på et ensartet grundlag , eller som har en væsentlig ændring i den måde din afføring ser kan også være et vigtigt tegn på, at noget er galt .

Manglende evne til at Purge


Mange gange folk vil har en følelse af at være ude af stand til fuldt ud at tømme deres tarme . Det kan føles som om du stadig nødt til at rense , men du vil være i stand til at opnå dette . Nogle mennesker beskriver det som følelsen af forstoppelse hele tiden , selv efter at have afføring . Dette symptom optræder ofte, når der er en masse i tyktarmen , der blokerer for tarmen. Hvis dette er tilfældet , bør akut medicinsk behandling søges .

Vægttab


Det vægttab kan være betydelig , når en person lider af tyktarmskræft . Vægttabet kan komme efterhånden som kræft skrider frem . Nogle mennesker bliver meget afmagret og deres kinder kan hule , da de tabe sig. Dette er et meget vigtigt tegn på, at noget ikke er rigtigt med dit helbred . Kom tjekket ud af en læge så hurtigt som muligt er absolut nødvendigt .

Smerter

Smerter og ubehag er et tegn på , at de fleste mennesker ikke kan ignorere . Faktisk har smerter en måde at få os til at mærke , når noget ikke er rigtigt med vores kroppe. Tyktarmskræft smerter kan være mild i begyndelsen og blive mere alvorlige som kræft skrider frem . I første omgang beskrive mange mennesker , der har en oppustet følelse eller ubehag i maven , såsom kramper eller gas . Denne smerte er normalt ikke lettet efter afføring . Da kræften udvikler sig i faser kan det blive mere intens .

Blødning

Seeing blod i afføringen eller blødning fra endetarmen kan også være et vigtigt tegn på tyktarmskræft . Nogle mennesker kan opleve mørke afføring eller endda mærke lyse rødt blod i toilettet efter en afføring . Hertil kommer , rapport nogle mennesker , der har en blodplet på deres undertøj , der synes at være kommet fra endetarmen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------