Position: sygdoms > 5 >

hvordan er en knoglemarvstransplantation gjort ?

  

Introduktion


Din knoglemarv er en vigtig bidragyder til kroppens kredsløb og lymfe -systemer . Knoglemarven kommer i gult og rødt typer og producerer både hvide og røde blodlegemer , såvel som blodplader . Desværre kan et væld af sygdomme , som tuberkulose og leukæmi , forårsager knoglemarven til funktionsfejl . Kræft behandlinger som kemoterapi og strålebehandling kan også skade knoglemarven . I disse tilfælde er en knoglemarvstransplantation er ofte ordineret .

Typer


Der findes tre hovedtyper af knoglemarvstransplantationer : autologe , syngeneic og allogene . En autolog transplantation er færdig med patientens egne stamceller . En syngeneic transplantation bruger-stamceller doneret af en identisk tvilling . En allogen transplantation bruger stamceller fra et familiemedlem eller en uafhængig donor .

Harvest


Det første skridt i en knoglemarvstransplantation er høst knoglemarven . Mens under anæstesi , er donor ( eller patient i en autolog transplantation ) sættes under fuld narkose . En nål er så indsættes i hoftebenskammen af hoftebenet . Inde , nålen henter en stor sum af knoglemarv . Nålen kan indsættes flere gange for at hente nok marv celler til transplantation . Der er ringe risiko for donoren , som det organ, der normalt skal erstatte nogen knoglemarvsceller , der er blevet fjernet .

Forberedelse

Når knoglemarven er høstet , skal den modtagende patient gå igennem et præparat procedure , i som kemoterapi er givet i løbet af 3-4 dage til at dræbe alle resterende knoglemarv , samt eventuelle kræftceller , som kan inficere knoglemarven .

Transplant

Aapproximately 48 timer efter at være undergivet forberedende behandlinger , kan transplantationen finde sted . Knoglemarv er sat ind i patienten på samme måde som en pint af blod ville blive givet til en patient . Intravenøs setup bruges til at indsprøjte knoglemarven direkte ind i blodbanen . Engang i blodbanen , vil knoglemarvsceller automatisk gøre deres vej mod værten knogler , og i vellykkede transplantationer begynde at multiplicere og producerer blodlegemer . Denne proces med at blive accepteret i knoglen kaldes engraftment . Da den forberedende stråling eller kemoterapi dræber alle knoglemarv fra patienten , det går ud over immunsystemet , vil patienten blive overvåget nøje for uger efter transplantationen . Dette er for at sikre , at ingen sygdomme eller virus inficere patienten , mens den nye knoglemarv er bilæggelse i.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------