Position: sygdoms > 5 >

kemoterapi infektioner

   Når kemoterapi bruges i behandlingen af kræft , er en eller flere " anti-cancer "narkotika administreres i kroppen for at ikke kun kontrollere udviklingen af sygdommen , men også dræbe de unormale celler er ansvarlige for kræft . Behandling kan faktisk medføre, at du lider af en tilstand kaldet neutropeni , hvilket er en meget begrænset mængde af hvide blodlegemer . Og eftersom hvide blodlegemer er afgørende for din immunrespons , kan de dukkert i antallet øge dine chancer for at " kemoterapi-beslægtede "infektioner .

Symptomer


Hvis du skulle lide af en infektion som følge af kemoterapi , den første symptom du ofte oplever , er en feber . Denne feber er typisk moderat karakter , der starter ud på 100,4 grader F , men kan eskalere derfra . Du kan også begynde at lide af en halsbetændelse , overbelastning , kortåndethed , kulderystelser, hoste , træthed og smerter ved vandladning .

Typer


Da dit immunforsvar er kompromitteret , er du faktisk er modtagelige for næsten enhver form for infektion . Der er dog nogle fælles infektioner , der plager kræftpatient går gennem denne form for behandling . Luftvejsinfektioner er formentlig en af de mere almindelige , såsom influenza , forkølelse , lungebetændelse og bronkitis , men du kan også finde dig selv beskæftiger sig med hyppigere blæren og sinus infektioner samt dem , der gider din mave -tarmkanalen . Du kan endda lide af hvad der er kendt som en " systematisk " infektion , som i det væsentlige en sygdom , der påvirker hele kroppen .

Forebyggelse


Selvfølgelig er den mest effektive form for behandling i kemoterapi-relaterede infektioner forebyggelse , så sat på plads nogle enkle egenomsorg foranstaltninger, så snart du begynder behandlingen . Vaske dine hænder er langt en af de mere vigtige , men man bør også sørge for at styre fri af mennesker , der lider af forkølelser og influenza samt områder , der tiltrækker et stort antal , såsom indkøbscentre , købmandsforretninger og skoler , hvis alle muligt . Derfra er personlig hygiejne meget vigtig , hvilket gør badning og fugtgivende vigtige dele af din daglige rutine . Selv barbering bør ske med større forsigtighed , da nedskæringer ikke nødvendigvis vil helbrede som "normale ".

Self-Care

Selvom det ikke er hvert snit , skrab eller revne i huden er årsag til en tur til din onkolog , du stadig ønsker at drage omsorg for disse skader så hurtigt som muligt for at forhindre infektion. Grundigt rengøre området med varmt sæbevand og derefter tørre helt . Følge op med en antiseptisk og kjole såret med en steril forbinding . Sørg for at ændre den dressing hver dag efter vask .

Behandling

Når en infektion ikke sat i , så tal med din læge på sit første tegn . Du ønsker at få behandling så hurtigt som muligt , så smitten ikke har en chance for at forværre og sprede sig. Husk , du beskæftiger sig med en sænket immunforsvar , og din krop ikke er i stand til at bekæmpe patogener som før . For det meste , vil behandlingen følger samme linje af omhu som det ville i nogen uden kræft , men din læge skal styre din tilstand .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------