Position: sygdoms > 5 >

komplikationer af kemoterapi

   Når du er diagnosticeret med næsten enhver form for kræft , en af de behandlingsmuligheder hyppigt stilles til rådighed, er kemoterapi . Patienterne kan modtage det mundtligt , intravenøst eller endog lokalt . Kemoterapi hæmmer den hurtige afdeling af kræftceller , ændrer deres overordnede struktur og gør dem mere sårbare over for yderligere sessioner kemoterapi samt andre former for behandling , såsom strålebehandling , hormon terapi og kirurgi . Mens fordelene af disse " anticancer "narkotika er klare , kan visse komplikationer opstå af deres anvendelse . Nogle er ret små og ofte spreder efter behandlingen er ophørt , men andre kan blive mere problematisk og langvarigt

Hårtab


En af de mere almindelige komplikationer kemoterapi er hårtab . Da patienten tager medicin ind i hendes krop , de er rettet mod de celler, der hurtigt kløft . Men de celler , der forårsager dit hår til at vokse har det samme træk , så de kemikalier angribe dem så godt, forårsager dit hår til sidst falde ud . Selvom det måske ikke virker så alvorlige som andre problemer, der kan opstå fra " kemo , " det stadig volder problemer for mange mennesker , som der er en række psykologiske og følelsesmæssige konsekvenser at miste dit hår , selv for en begrænset mængde tid .

Træthed


En anden komplikation , at mange mennesker ansigt fra kemoterapi er træthed , som kan påvirke dit daglige liv til en stor grad . Den faktiske årsag , du lider af denne næsten overvældende udmattelse kan dels skyldes , hvilken virkning disse stoffer har på din krop , reducere din blodtælling og bare tage en vejafgift på dit system . Men det kan også være et resultat af kræft selv , følelsesmæssig stress af sygdommen og eventuelle fordøjelsessystemet problemer du støder gennem behandlingsforløbet .

Digestive Forstyrrelser


Der er også en stor chance for , at du lider af komplikationer med din fordøjelse på grund af kemoterapi . For mange mennesker , simpelthen disse stoffer gør dem syge , udløser anfald af mavebesvær, kvalme og opkastning . Appetitløshed følger ofte , og du kan endda opleve både forstoppelse og diarré .

sår

Kemoterapi medfører også sår , læsioner og sår langs slim foring af din fordøjelseskanalen . Dette inflammatorisk reaktion på kemikalier er normalt isoleret til munden, men du kan også opleve denne smertefulde komplikation på dine læber samt ned i din hals , spiserør og mavesæk . De kan gøre det ganske vanskeligt at spise og sluge , drikke visse væsker og sågar tale .

vævsskader

Kemoterapi kan også forårsage vævsskader . Men i modsætning til andre komplikationer , kan denne skade faktisk være et permanent problem . Mængden af skader og dens sværhedsgrad er normalt baseret på placeringen af kræft , og hvilke stoffer der bruges til at behandle sygdommen . I nogle situationer , kan du lider af nyreskade . I andre, kunne det skade væv langs luftvejene . Både hjerte-kar- og neurologiske vævsskader er også muligt . Du kan endda opleve fertilitet spørgsmål fra visse typer af vævsskader .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------