Position: sygdoms > 5 >

kræft i æggestokkene helbrede

   Metoden til at kurere eller behandle kræft i æggestokkene afhænger stadium af sygdommen . Kirurgen afgør , hvor meget kræften har spredt sig , når han eller hun fjerner det . Under operationen , tager kirurgen små stykker af væv fra hele bughulen for at bestemme omfanget af sygdommen . Kirurgen vil fjerne så meget af kræft som muligt , og afhængigt af scenen , vil enten fjerne æggestokken og æggelederen eller vil tage ud i livmoderen , både æggestokke og æggeledere .

Kirurgi


Det første mål for kirurgi er at iscenesætte den kræft i æggestokkene . Derefter kirurgen arbejder for at fjerne kræft fra æggestokkene og så mange andre steder som muligt . Dette kaldes debulking . Mange kirurger eller gynækologer er ikke kvalificeret til denne type operation , så patienter bør se en gynækologisk onkologi. Målet er at efterlade nogen tumorer , der er større end 1 cm i størrelse . Patienter med mindre tumorer efterladt have en langt bedre succesrate end dem med større masser stadig er til stede . Mens kræft i æggestokkene bliver behandlet , er det vigtigt at bemærke , at hvis æggestokke og /eller livmoderen er fjernet , vil patienten ikke være i stand til at blive gravid nede ad vejen . Hun vil også indtaste overgangsalderen , hvis hun ikke er gået igennem det allerede . Sygehusopholdet efter operationen er normalt 3-7 dage. Normale aktiviteter tage fire til seks uger for at genoptage .

Kemoterapi


Kemoterapi er en anden form for behandling for kræft i æggestokkene. Det indebærer administration af medicin til at dræbe kræftcellerne . Normalt patienter modtage medicin intravenøst . De kan også modtage medicin gennem en metode, der kaldes intraperitoneal injektion , hvilket betyder, at det træder deres krop i bughulen , en intramuskulær injektion eller gennem munden . En kombination af lægemidler kan bruges over en tre-ugers behandlingsperiode fordi forskellige stoffer påvirker forskellige faser af kræft cellecyklus . En ulempe ved kemo er , at der ud over dræbe kræftcellerne , behandling erstatning normale celler såsom røde og hvide blodlegemer , hårsækkene og blodplader . Dette kan resultere i blodmangel , kvalme , diarré , opkastning , leukopeni , midlertidigt hårtab eller trombocytopeni , som er blødning forårsaget af et fald i antallet af blodplader .

stråling


Stråling er en mindre sandsynlige form for behandling af kræft i æggestokkene , fordi mange kvinder er diagnosticeret med sent stadium ovariecancer , som har spredt sig gennem bughulen . Stråling bruger høj energi x-stråler til at dræbe kræftceller og skal omfatte alle celler i området . Abdominale organer som nyrer , lever og tyndtarm kan muligvis ikke til at håndtere de doser af stråling er nødvendige for at dræbe alle de tumorform væv . Men , hvis kræften er i et eller begge æggestokke og har ikke spredt , det er en mulighed . Strålebehandling er enten leveres gennem en strålebehandling enhed , som anvendes på en måde der svarer til en x-ray maskine , eller ved at injicere en kemisk ind i bughulen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------