Position: sygdoms > 5 >

lungekræft faktorer

   Selvom lungekræft er ofte en forebygges sygdom , lungekræft er stadig den hyppigste årsag til kræft død . Der er flere faktorer , der øger dine chancer for at udvikle lungekræft , med rygning er den største årsag . Nogle faktorer kan kontrolleres i udviklingen af lungekræft , såsom rygestop . Andre genetiske faktorer kan ikke kontrolleres

ryger


Ifølge Centers for Disease Control , rygning er den største bidragyder til udvikling af lungekræft . Jo mere cigaretter du ryger på en dag , og mængden af år du har været en ryger bidrage væsentligt til en chance for at udvikle sygdommen . Men hvis du holder op med at ryge du minimere skader på dine lunger giver mulighed for din lungevæv at reparere sig selv . Du kan også drastisk reducere dine chancer for at udvikle kræft i lungerne .

Kvinder Vs . Mænd


Ifølge Mayo Clinic , den præcise årsag til, hvorfor kvinder har en højere risiko for at udvikle lungekræft end mænd , er ikke helt sikker . En teori er, at kvinder er mere modtagelige for kræftfremkaldende stoffer findes i tobak . En anden idé er , at hormoner som østrogen kan være en medvirkende faktor . Kvinder også inhalerer mere røg end mænd , når rygning , og kvinder har en hårdere tid at holde op med cigaretter .

Radon Eksponering


En type af radioaktivt gas kendt som radon er produceret naturligt i miljøet . Når uran bryder ned i jorden , rock eller vand, resultatet er det uran omdannes til lugtfri radon , der er inhaleret . Når du indånder radon , gassen går til arbejde på lungerne ved at ødelægge cellerne i dine lunger . Ifølge National Cancer Institute , hvis du er udsat for radon , har du en højere risiko for at udvikle lungekræft .

Asbest Chemicals

Hvis du er udsat for asbest , og indånde partikler ned i lungerne , dette kan resultere i lungekræft . Andre giftige stoffer som arsen , chrom , nikkel eller tjære sod kan også øge dine odds for at udvikle lungekræft . Jo længere du er udsat for sådanne toksiner , og hvis du er ryger , jo mere sandsynligt er du for at udvikle lungekræft . Luftforurening kan også bidrage til lungekræft .

Andre faktorer

Andre medvirkende faktorer af lungekræft kan omfatte en familie historie af sygdom, misbrug af alkohol , eller har haft lungekræft . Selv hvis du aldrig har røget , hvis du har et familiemedlem , der engang var diagnosticeret med sygdommen , har du en lidt højere risiko for at få lungekræft så godt. Drikker mere end to alkoholiske drikkevarer om dagen kan øge dine chancer for at udvikle lungekræft caner . Ifølge National Cancer Institute , hvis du allerede har haft lungekræft , du har en højere risiko for at udvikle en anden tumor i din lunge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------