Position: sygdoms > 5 >

lungekræft retsmidler

   Lungekræft er den mest dødelig form for kræft , der forårsager flere dødsfald end andre almindelige kræftformer , såsom bryst -, prostata -og lymfeknuder . Det er også den lettest forhindret form for kræft , som cirka 90 procent af alle tilfælde af lungekræft tilfælde er forårsaget af rygning . Som de fleste kræftbehandling , kirurgi , strålebehandling og kemoterapi er de mest almindeligt anvendte metoder , selv om den udnyttede man er afhængig af scenen og typen af lungekræft , du har

Årsager , Typer og symptomer


Den mest almindelige årsag til lungekræft er rygning , der menes at opstå gennem skader på cellerne denne linje lungerne . Selvom det er sjældent , kan lungekræft udvikle sig i de individer, der aldrig har røget en dag i deres liv . Den mest almindelige form for lungekræft er lille -celle, der forekommer i storrygere . Ikke-småcellet lungekræft er mindre udbredt og omfatter pladecelle-celle karcinom , adenokarcinom og store -celle carcinom . De er alle inkluderet i denne kategori , da de alle opfører sig på samme måde .

Lungekræft er ikke altid til stede med symptomer , indtil det er avanceret til det punkt, hvor behandlingen ikke længere er nyttig . Symptomerne omfatter hoste , der opstår uden synlige årsag , brystsmerter , hæshed , hvæsen og åndenød , og hoste blod op . Hvis du oplever nogen af disse symptomer , skal du kontakte din læge straks .

primær behandling


For små-celle lungekræft , kirurgi er ikke så almindeligt en option som kemoterapi og strålebehandling . Kemoterapi indebærer anvendelse af cancer -dræbende stoffer indsprøjtet eller indtages oralt , mens strålebehandling typisk indebærer anvendelse af højt -koncentreret stråling tager direkte sigte på det område, som kræft . Hvis kræften har udviklet sig , kemoterapi er den primære behandling og er ofte brugt i forbindelse med støttende pleje at gøre dig så behageligt som muligt .

Den mest almindelige form for behandling af ikke-småcellet lungekræft er kirurgi . Hvis betingelsen er nået videre end fase 1 , er kemoterapi og strålebehandling anvendes , ofte i samarbejde med kirurgi . Da betingelsen skrider frem, behandling fokuserer på kemoterapi og støttende pleje at gøre dig så behageligt som muligt .

Kirurgisk valgmuligheder omfatter en kile resektion , der indebærer fjernelse af kræft lungevævet og en lille del af sunde væv ; lobectomy , der indebærer fjernelse af en hel Lap af de berørte lunge , og pneumonectomy , som indebærer en fuldstændig fjernelse af selve lungen . Til tider kan lymfeknuder fjernes samt at kontrollere, om spredningen af kræft . Kirurgi indebærer en risiko for alvorlige bivirkninger , såsom åndenød , infektion og blødning .

Andre Behandlinger


Ud over de tre vigtigste former for behandling , kan målrettes medicinsk behandling bruges til behandling af lungekræft . Dette indebærer anvendelse af specifikke lægemidler til at målrette abnormiteter i kræftceller . Valgmuligheder omfatter bevacizumab , som hindrer skabelsen af nye blodforsyning , og erlotinib , der hindrer modtagelsen af visse kemikalier , der stimulerer væksten og delingen af kræftceller .

Mulige bivirkninger omfatter alvorlige blødninger ( bevacizumab ) og diarré eller hududslæt ( erlotinib ) . De anvendes typisk i tilfælde af fremskreden eller tilbagevendende ikke- småcellet lungekræft .

Den type , der anvendes behandling er forskellig for alle , og det er bedst at drøfte alle muligheder med din onkolog at afgøre, hvilke kombinationer af behandling der er bedst for dig . Ved alvorlige tilfælde kan understøttende behandling anvendes i stedet for medicinsk behandling , som de bivirkninger , stress og udgifterne til behandling kan vise sig at være for meget at bære .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------