Position: sygdoms > 5 >

lungekræft risikofaktorer for ikke - rygere

   Gennem dagens medier , advarer utallige reklamer af farerne ved rygning og dens forbindelse til ødelæggende sundhedsmæssige konsekvenser , det mest kendte er lungekræft . Faktisk er den mest effektive metode til lungekræft forebyggelse at holde sig væk fra tobak . Men , videnskab viser , at rygning , selvom den mest almindelige årsag til lungekræft , er ikke den eneste risikofaktor du behøver at vide om

Patofysiologi


Kræft er forårsaget af genmutationer i en celle , der forårsager det til at kløft på en ukontrolleret sats , der resulterer i tumorer . Den menneskelige krop er fyldt med tumor-overspændingsbeskyttere, enten hormoner eller komponenter af immunsystemet , som er specialiseret til at opsøge muterede celler og ødelægge dem , inden de udvikler sig til tumorer . Når disse sikringssystemer mislykkes, muterede celler vokse dødbringende hastighed

Lungekræft er inddelt i tre hovedtyper : . adenocarcinomer , store celle carcinomer og ikke-småcellet karcinomer . Ikke-småcellet carcinomer er den mest almindelige form for lungekræft , der omfatter næsten en fjerdedel af alle tilfælde .

Tegn og Symptomer


Tegn og symptomer på lungekræft omfatter en uendelig hoste med blodigt opspyt , synkebesvær , hyppige luftvejsinfektioner ( lungebetændelse) , hæshed , åndedrætsbesvær og smerter i skuldre , ryg eller bryst . Smerter kan forekomme i andre steder så godt, hvis lungekræft har spredt sig til andre steder , såsom hjernen , knogler , lever og knoglemarv .

Risikofaktorer


Rygning og udsættelse for passiv rygning er den førende årsagerne til lungekræft , men der er andre miljømæssige risikofaktorer , der spiller ind i dens udvikling, herunder eksponering for radon og andre forurenende stoffer i luften .

uorganisk fosfat ( Pi ) , en bestanddel af fødevarer , har vist sig at øge forekomsten af lungekræft . Pi findes naturligt i flere fødevarer og drikkevarer ( chokolade , grøntsager , æg , hvede produkter , majs , soja og komælk ) , men er også tilføjet til andre fødevarer ( forarbejdet kød , sodavand , kager , blød ost , is , ketchup , til mayonnaise , slik , frosne fødevarer ) manipulere madens konsistens og væskeophobning kapaciteter . Pi har vist at fodre tumor vækst og lavere kroppens niveau af tumor undertrykkere , som holder muterede celler i skak .

Sygdom kan også fremskynde udviklingen af kræft . Tuberkulose , og sygdomme , der ligner det , forårsager skader på væv i lungerne . Når væv er ødelagt , og nye celler er forpligtet til at udfylde de skader , der er et stort potentiale for genetiske mutationer .

Et rødt flag , der er blevet rejst i en række casestudier af lungekræft kunder er en tidligere forekomst af kronisk obstruktiv lungesygdom , eller KOL . KOL er en samling af betingelser , som forringer en persons evne til at trække vejret , såsom emfysem og kronisk astma . Et studie viste, at 75 procent af de mandlige forsøgspersoner med lungekræft havde en fortid med KOL , og 50 procent af kvinderne diagnosen havde også betydelige historie KOL .

Mænd Vs . Kvinder

Forskere har længe undret , hvis en kundens køn har nogen relation til udvikling af lungekræft , og resultaterne er overraskende . Kvinder i USA er ved at udvikle lungekræft med en hastighed højere end deres mandlige kolleger . Dog er beviser for, at mænd dør med den dobbelte hastighed af sygdommen .

Der er nye beviser på, at en almindeligvis udføres kræft forebyggende foranstaltning er faktisk en risikofaktor for lungekræft . En bilateral oopherectomy er en procedure , hvor begge æggestokke er fjernet ( normalt i løbet af en komplet hysterektomi ) for at eliminere risikoen for østrogen-fodret kræftformer som brystkræft , livmoderkræft eller andre gynækologiske vækster . Hormoner, der produceres og udskilles af æggestokkene er væsentlige for en kvindes helbred , da hun bliver ældre, og virkningerne af fjernelsen af disse organer er blevet undersøgt . I en undersøgelse af flere post-hysterektomi kvinder , havde de, der havde både fjernes æggestokke en 26 procent højere risiko for at udvikle lungekræft og en 31 procent højere dødsrisiko end den kvinde, der forlod deres æggestokke intakt .

Konklusion

Lungekræft er en ødelæggende sygdom, der rammer mænd, kvinder , familier og venner over hele verden . Det skyldes både faktorer , der kan kontrolleres , ligesom tilsætningsstoffer , og faktorer , der ikke kan , som genetik og slægtshistorie . Enkeltpersoner kan træffe beslutning om at undgå tobak for enhver pris , men der vil altid være andre faktorer, der øger deres risiko .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------