Position: sygdoms > 5 >

måder at forhindre mund kræft fra dypning

   Røgfrie ( eller tygge ) tobak er kendt af mange navne som tygger , dip , dypning eller Chaw . Røgfri tobak er blevet herliggjort gennem årene ved baseball spillere og cowboys og var oprindeligt den mest populære form for tobak i USA indtil rygning overgik det i popularitet i begyndelsen af det 20. århundrede . Mange mennesker tror på det som et alternativ til rygning , men det er lige så farligt og kan resultere i forskellige kræftformer, orale læsioner , tyggegummi og tand tab, og måske endda bidrage til hjertesygdomme . Dog kan denne vane og dens dødelige bivirkninger kan forhindres

Effekter af skråtobak


Skrå bruges ved at sætte en luns af røgfri tobak mellem underlæben og tyggegummi , så overskydende saft er spytte ud i en dåse , spytte krukke , eller en kop . Skråtobak er ofte tænkt som et mere sikkert alternativ til rygning , dog skråtobak indeholder nikotin og er lige så vanedannende som rygning tobak , og kan også forårsage kræft i mundhulen ligesom cigaretter gør . Nogle gange oral cancer behandles ved at fjerne væv eller knogler fra munden og kan kræve nogle ansigtet genopbygning . Men at få kræft i mundhulen er ikke den eneste bivirkning , der opstår . Da røgfri tobak er tygget det kan også forårsage hulrum , forstadier hvide læsioner i munden , og tandkødssygdomme .

Forebyggelse


Skrå har uoprettelige bivirkninger, hvis de blev efterladt ubehandlet kan være dødelig . Kræft og andre bivirkninger af røgfri tobak kan forhindres . Den bedste forebyggelse er aldrig bruger røgfri tobak , men hvis du allerede bruger røgfri tobak din bedste chance er at stoppe øjeblikkeligt . Sparke vane er den eneste måde at forhindre de skadelige bivirkninger, skråtobak kan gøre for at kroppen .

Hvis du har en hård tid at holde op med på egen hånd er der hjælp derude . Du kan tale med din læge eller tandlæge om en at holde op plan , og de kan give dig råd og incitamenter til at få dig i den rigtige retning . Der er også mange støttegrupper for folk, der tygger tobak , og du kan også hverve din familie og venner til at hjælpe .

Hvis du foretrækker at gradvist bryde væk fra din nikotin kan du få at holde op med enheder, som f. eks inhalatorer , nikotinplastre , nikotin tyggegummi , næsespray eller sugetabletter . Der er også et par receptpligtige produkter som bupropion og vareniclin , der kan hjælpe med mange nikotin abstinenssymptomer , og skal ordineres af din læge . Den nederste linje er , at kræft og andre skadelige bivirkninger kan forebygges , hvis brugen af røgfri tobak er stoppet tidligt nok .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------