Position: sygdoms > 5 >

om en koloskopi

   En koloskopi er en screening test, der påviser og hjælper forebygger kræft i tyktarmen . Tyktarmskræft , som også er kendt som kolorektal cancer , typisk starter som en polyp , en unormal vækst af væv på indersiden af tyktarmen . Nogle polypper i sidste ende , over en periode på flere år , udvikler sig til kræft svulster , mens andre forbliver noncancerous . Koloskopi er en procedure, der finder polypper og fjerner dem for biopsi

Fordele


Ifølge American Cancer Society , er en koloskopi den mest komplette screeningtest til rådighed for tyktarmskræft . Det er den eneste , hvor de konstaterede polypper kan fjernes under selve proceduren . Tidlig detektering og fjernelse af polypper kan forebygge tyktarmskræft i mange tilfælde .

Den Prep


Den læge der har ansvaret for at udføre koloskopi vil ordinere en udrensning prep at rense ud patientens kolon til proceduren . Dette er nødvendigt , fordi ethvert spørgsmål tilbage i tyktarmen kan blokere for udsynet under eksamen . Den prep involverer typisk spise en speciel diæt , som regel klare væsker , dagen før proceduren , og under en stærk afførende eller lavement natten før eksamen .

Eksamen


Patienterne er normalt bedøvet under en koloskopi , enten intravenøst eller ved at tage en pille . Lægen indsætter en lang , fleksibel slange , der kaldes en colonoscope , ind i endetarmen . På spidsen af røret er en lille video, kamera , der giver lægen et overblik over indersiden af tyktarmen . Lægen kan fjerne polypper eller unormale væv gennem colonoscope . Ifølge Mayo Clinic , tager en koloskopi 20 minutter til en time .

Efter eksamen

Det tager normalt omkring en time at komme fra den sedative . Det kan tage op til 24 timer for den fulde effekt til at bære ud , så vil den person, der gennemgår en koloskopi brug for nogen til at køre ham hjem efter indgrebet . Resten anbefales til resten af dagen . Patienten kan føle sig oppustet og pass gas i et par timer .

Hvem skulle have det

The American Cancer Society giver meget konkrete anbefalinger for at have en koloskopi . Personer med ingen kendte risikofaktorer bør starte screening i en alder af 50 . Personer med visse risikofaktorer , såsom en familiær disposition for tyktarmskræft eller en inflammatorisk tarmsygdom , såsom colitis ulcerosa eller Crohns sygdom , skal have en koloskopi tidligere end 50 . Hvor meget tidligere , afhænger af individuelle forhold . Et link til en komplet liste over American Cancer Society 's særlige anbefalinger om koloskopi screening er i afsnittet Ressourcer .

Risici

Selvom de er sjældne , der er risici forbundet med at have en koloskopi . Mulige komplikationer omfatter reaktion overfor den beroligende , blødning fra fjernelse af en polyp og perforation af kolon væg , ifølge Mayo Clinic .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------