Position: sygdoms > 5 >

oplysninger om knoglescanninger for læsioner

   En knoglescanning er en diagnostisk test til at identificere læsioner ( abnormiteter ) i dine knogler . Det er en billeddannelse test med radiotracer ( et radioaktivt materiale ) , som indsprøjtes i en vene . Et kamera scanner din krop og skaber billeder , der viser , hvor radiotracer indsamlet i dine knogler

Formål


Formålet med en knoglescanning er at identificere læsioner , såsom frakturer , knogle tumorer , gigt , nedsat knogle blodforsyningen , fiber dysplasi eller infektion ( osteomyelitis ) . Det kan også udføres for at identificere kræft, der har spredt sig til knoglerne . Du kan have en scanning af hele din krop , eller du kan prøven kun ske på en del af din krop .

Forberedelse


Som forberedelse til scanning , vil du modtage en indsprøjtning med radiotracer . Det kan tage mellem en og fire timer for radiotracer helt cirkulere gennem kroppen . Du kan forvente at drikke en masse vand , mens du venter . Dette skyller ud overskydende radiotracer der ikke har været optaget af dine knogler . Du skal fjerne alle smykker og andre metalgenstande , før scanningen . Du kan få brug for at bære et hospital kjole .

Procedure


Der scannes med dig liggende på ryggen på en eksamen bordet , mens kameraet bevæger omkring dig . Kameraet registrerer områderne stråling ( med angivelse læsioner ) og indfanger billederne . Det er vigtigt at forblive stadig at forhindre slørede billeder . Du kan blive bedt om at ændre holdninger under scanningen . Proceduren kan tage mellem 30 og 60 minutter. Nogle knogle scanninger er udført i tre faser , med billeder der er taget på tre forskellige intervaller som radiotracer bevæger sig gennem kroppen .

Risici

Du får en meget lille mængde af stråling til scanningen og det meste af det er gået igennem kroppen inden for to til tre dage . Selvom det er sjældent , omfatter de risici, der er forbundet med radiotracer en alvorlig allergisk reaktion , hævelser og udslæt . Men de fleste mennesker ikke har nogen bivirkninger fra det . Du kan have til at forsinke scanning , hvis du er gravid og ammende på grund af farerne ved at udsætte dit barn til strålingen.

Overvejelser

Før der en knoglescanning , skal du informere din læge om enhver anden medicinsk betingelser du har , og al medicin , som du i øjeblikket tager, herunder over -the-counter og kosttilskud . Visse lægemidler kan have en indvirkning på resultaterne af scanningen , som dem , der indeholder bismuth eller barium . Du bør også fortælle ham, hvis du har nogen medicin allergi . Du kan planlægge at genoptage Deres normale aktiviteter efter testen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------