Position: sygdoms > 5 >

post - strålebehandling

   Strålebehandling bliver jævnligt brugt til behandling af kræft og andre forhold i kroppen effektivt , men eksponering for stråling kan forårsage indre ardannelse på kroppen, der kaldes sammenvoksninger . De kan forårsage svære smerter , og de kan fungere som en lim og holde sig til nærliggende muskler , knogler eller organer forårsager yderligere dysfunktion , ifølge smertebehandling hjemmeside Clearpassage. com . Stråling kan også forårsage fibrose , hvilket kan resultere i langsigtede smerter varighed fra seks måneder til flere år efter den første behandling .

Medicin


Afhængig af, hvilken type kræft der er behandlet med stråling , kan forskellige dele af kroppen blive påvirket af stråling-induceret smerte . Over -the-counter smertestillende såsom ibuprofen kan være med til at tage brodden af milde smerter forbundet med post-stråling . Ifølge National Institutes of Health , der kaldes et lægemiddel dexamethason er effektivt til behandling af smerter forårsaget af strålebehandling anvendes til behandling af knoglemetastaser ( kræft, der har spredt sig til knoglerne ) . Dexamethason er et receptpligtigt steroid , der hjælper med at forhindre inflammation . Ifølge Minnesota bestyrelsen for Medicinsk Practice , non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler ( NSAID ) eller en lav-dosis narkotika med acetylsalicylsyre eller acetaminophen ( f. eks Tylenol 3 eller Percodan ) kan være nyttig til behandling af mild til moderat smerte , men det kan ikke være stærk nok til mere alvorlige sager . Med stærke smerter , kan større opiater såsom morfin være nødvendige .

lokalbedøvelse


En cøliaki plexus blok eller en stellate ganglion blok kan bruges til at behandle stråling-induceret smerte . Disse er injektioner af en lokalbedøvelse i nærheden af smertefulde del af kroppen , efter Minnesota bestyrelse praktiserende læge. Disse injektioner stop smerte hurtigt , men deres virkninger er kun midlertidig , og er beregnet til at yde nødhjælp , mens andre smertestillende medicin er fastlagt. Disse injektioner kan også ledsage elektrisk nervestimulation .

Manuel Terapi


Avanceret fysisk terapi teknikker undertiden bruges til at lindre stråling-induceret smerte . Klar Passage terapier er et eksempel på dette manuel terapi designet til at give lindring i en stoffri måde . Deres klare Passage behandling , for eksempel , er en form for massage terapi , der er designet til at lindre de specifikke smerter forårsaget af kræft behandlinger af kvinder i maven og bækken områder . Terapeuten bruger sin hænder til blidt falde sammenvoksninger og derfor reducere rykke på indre organer , muskler og nerver , der forårsager ubehag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------