Position: sygdoms > 5 >

sene stadier af galdegang kræft

   Den galdegang er et lille rør , der forbinder leveren med tyndtarmen . Denne tube transporterer galde , en væske, der produceres i leveren og lagres i galdeblæren , fra leveren og galdeblære til tyndtarmen , hvor det hjælper med fordøjelsen af mad . Enhver kræft, der har sin oprindelse i galdegang er kendt som galdegang kræft . Der er flere forskellige typer af galdegang kræft , og disse typer er vigtigt at vide, så det rigtige tidspunkt er diagnosticeret , og derfor rette behandling tilbydes .

Typer


Den sjældneste type af galdegang kræft er intrahepatisk galdegang kræft . Dette kræft begynder i den del af galdegang , der er inde i leveren . Denne type er nogle gange forvekslet med leverkræft og er faktisk iscenesat på samme måde som leverkræft . Den mest almindelige type er hilar ( eller perihilar ) galdegang kræft , der begynder , hvor den venstre og højre kanaler forlader leveren mødes . Disse tumorer er også kendt som Klatskin tumorer . . Den tredje type er distale galdegang kræft , som begynder i den del af galdegang nær tyndtarmen

Iscenesættelse


galdegang kræfttilfælde diagnosticeret i syv etaper , etape 0 , scene IA , scene IB , scene IIA , trin IIB , trin III og trin IV . Etaper III og IV anses for sene kræft . For at bestemme patientens prognose ( Outlook ) , lægen afgør , om kræften er resektable , mening, hvis den kan fjernes helt ved hjælp af kirurgi . Generelt ( men ikke 100 procent af tiden ) det sene stadie kræftformer betragtes nonresectable .

Symptomer


De tidlige stadier af galdegang kræft normalt ikke er ledsaget af nogen bemærkelsesværdige symptomer . De tidligste symptom er gulsot der er opbygningen af bilirubin , en grønlig-gul kemiske fundet i galden. Ophobning af bilirubin kan forårsage huden og det hvide i øjnene at se gule og få huden til at føle sig kløende . Gulsot , dog er et symptom på mange mindre alvorlige forhold , herunder hepatitis og galdesten .

Det mest bemærkelsesværdige symptom på sene galdegang kræftsygdomme er mavesmerter , normalt under ribbenene på højre side .

Diagnose

En række tests kan hjælpe med at diagnosticere galdegang kræft, herunder blodprøver for at søge efter bestemte tumor markører ( stoffer, der afgives af kræft celler) eller leveren og galdeblære funktionen , og billeddannelse test som f. eks X-stråler og ultralyd , der kan udføres internt . Men den bedste diagnostiske test , som ikke alene kan gøre den oprindelige diagnose af galdegang kræft , men også bidrage til at etape kræft , er en CT ( computertomografi ) scanning . Når diagnosen stilles , kan andre prøver udføres for at bestemme den nøjagtige placering og blokering og omfang kræft .

overlevelsesrater

Kræft overlevelsesprocenten er baseret på scenen , beliggenhed og omfanget af kræft samt patientens generelle sundhedstilstand . En fem-års overlevelse er procentdelen af mennesker, der bor på mindst fem år efter deres diagnose . For sen-fase galdegang kræft , som er nonresectable , er overlevelsesraten mindre end 10 procent . Dette skyldes, at disse kræftformer er svære at behandle , da kirurgi ikke er en mulighed . Dog kan patienter med intrahepatisk galdegang kræft øge deres overlevelse sats, hvis de modtager en levertransplantation.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------