Position: sygdoms > 5 >

tamoxifen komplikationer

   Hvis du er en øget risiko for brystkræft , kan Deres læge har anbefalet at tage Tamoxifen for at mindske din risiko . Men en undersøgelse af bivirkninger af Tamoxifen kan gøre kur synes så skræmmende som problemet . Du bliver nødt til at afveje mange faktorer at afgøre, om fordelen ved Tamoxifen opvejer risikoen

Identifikation


Tamoxifen er et stof bruges til at bekæmpe brystkræft ved at blokere østrogen . Ud over at være brugt af kvinder med brystkræft , viste Breast Cancer Prevention Trial , en undersøgelse udført i løbet af 1990'erne , at Tamoxifen er nyttigt for at forhindre brystkræft hos kvinder , der har en øget risiko for sygdommen . Det er også bruges til kvinder, der er i remission fra brystkræft til at reducere risikoen for en fremtidig gentagelse .

Støtteberettigelse


På grund af muligheden for alvorlige bivirkninger fra Tamoxifen , kun visse kvinder er berettiget til at tage stoffet . Løst defineret , kvinder, der er en øget risiko for brystkræft er støtteberettigede. Konkret er der flere kvalifikationer , der definerer en øget risiko . Kvinder over 60 år automatisk kvalificere sig. Hos kvinder i alderen 35 og 59 , omfatter risikofaktorer har haft brystkræft i fortiden , som har mindst tre nære slægtninge , der har haft brystkræft , der har brystkræftgen begyndende menstruation før alder 12 , der ikke har nogen børn eller har din første barn efter 30 år og nå overgangsalderen efter alder 55 .

Side Effects


De mulige bivirkninger af Tamoxifen kan være skræmmende nok til at holde kvinderne fra at tage medicinen . Et af de mest skræmmende resultater af Breast Cancer Prevention Trial var , at kvinder, som tager Tamoxifen havde to og en halv gange større risiko for at udvikle endometriecancer i forhold til kvinder, der tog placebo . Det skal dog bemærkes , at selv denne sats var to kvinder ud af tusind .

Kvinder, der tager Tamoxifen har en øget risiko for blodpropper , hvilket fører til en mulig lungeemboli eller dyb venetrombose . Du kan også opleve uterin abnormiteter , såsom en fortykkelse af livmodervæggen eller udvikle fibromer . Tamoxifen kan også øge din risiko for grå stær eller andre øjenproblemer . Der er også en øget risiko for slagtilfælde blandt kvinder på Tamoxifen , muligvis relateret til dannelse af blodpropper spørgsmål .

reducerende effekt

Hvis du tager Tamoxifen , er det vigtigt, at du får regelmæssige gynækologiske eksamener . Deres læge bør være på udkig efter endometriose , holde sig for øje , at eventuelle muskelknuder eller uterus fortykkelse kan gøre det vanskeligere at få øje på . Det anbefales , at hvis du er ved at begynde at tage Tamoxifen , bør du have en endometrie prøver gjort på forhånd for at sikre, at der er nogen allerede eksisterende problemer .

Den anbefalede varighed for at tage Tamoxifen er fem år . Forskere har fundet nogen yderligere fordel at tage det længere , men risikoen for bivirkninger øges med længere tids brug.

Overvejelser

Du og din læge vil have at afveje dine risikofaktorer for brystkræft mod dine risikofaktorer for bivirkninger virkninger inden der træffes afgørelse om, hvorvidt du skal tage Tamoxifen . Generelt er yngre støtteberettigede kvinder mere tilbøjelige til at drage fordel af det stof end ældre kvinder .

Kvinder , der har haft blodpropper eller er på blodfortyndende medicin bør ikke tage Tamoxifen . Kvinder med risikofaktorer for blodpropper , såsom forhøjet blodtryk , overvægt , diabetes eller en historie af rygning , bør holde sig væk fra Tamoxifen så godt.

Gravide og ammende mødre kan ikke tage Tamoxifen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------