Position: sygdoms > 5 >

testikelkræft typer

   Testiklerne er to runde kirtler placeret i pungen , der er en del af det mandlige reproduktive system . De producerer mandlige hormoner og sperm . Testikelkræft er kræft , der starter i væv af testiklerne . National Cancer Institute anslår, at 202C 8. 400 nye tilfælde af testikelkræft kunne diagnosticeres i USA , og ca 380 dødsfald vil opstå som følge af sygdommen

Typer


Der er to hovedtyper af testikelkræft . De er delt op efter karakteristika af cellerne , og er klassificeret som enten seminomer eller nonseminomas . Inden for disse to hovedkategorier er forskellige undertyper .

seminomer omfatter klassiske typer , anaplastisk typer eller spermatocytic typer . Nonseminomas omfatter teratomer , embryonal karcinomer , choriocarcinoma og blommesækken tumorer . Seminomer tegner sig for næsten 40 procent af testikelkræft kræftformer , mens nonseminomas udgør resten.

Testikulær kræftformer kan også bestå af begge typer af kræft .

Risikofaktorer og Symptomer


Testikelkræft er den mest almindelige form for kræft hos mænd i alderen 15 og 34 , men oftest sker hos mænd i alderen mellem 20 og 39 . Risikofaktorer for denne sygdom omfatter at have en familie eller personlige historie testikelkræft , har en ikke-nedsunkne testikel og med en medfødte misdannelser .

En klump eller hævelse i testikel, smerter i testikel, kan den bratte udseende væske i pungen og tyngde i pungen alle være symptomer på testikelkræft . Disse kan også være tegn på andre problemer , så en læge skal undersøge de ramte områder og køre en passende prøvninger med henblik på at få en præcis diagnose .

Diagnose


Diagnosen testikelkræft opnås normalt ved at gøre blodet test , der måler tumormarkører , laver ultralyd og udføre biopsier . Hvis prøverne viser, at kræft er til stede , flere test skal gøres for at undersøge, om kræften har spredt sig og i bekræftende fald , hvor langt . Dette kaldes iscenesættelse . Behandlingen vil ofte afhænge den fase af kræft , type og patientens karakteristika som alder og den samlede SUNDHEDSKONTROL .

Behandling

De to hovedtyper af testikelkræft handle meget forskelligt fra hinanden , og behandles som sådan . Seminomer er mere stråling-følsomme . Nonseminomas vokse og sprede hurtigere end seminomer . Hvis kræften indeholder både celletyper , vil lægerne behandler det som det er en nonseminoma .

De tre typer af behandling for testikelkræft omfatter kirurgi , stråling og kemoterapi . Mere end 95 procent af testikel kræftformer kan helbredes , men sygdommen reagerer bedre på behandling og har en højere sandsynlighed for at blive helbredt , hvis det er fanget tidligt .

Fertilitet

Hvis du er diagnosticeret med testikelkræft , kan de behandlinger skade forplantningsevnen , så det er vigtigt at drøfte mulighederne med din læge . Banking sæd forud for enhver form for behandling vil bevare din fertilitet for fremtiden , så det skal gøres før behandlingen starter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------