Position: hotel888 > 5 >

Prognosen for non- Hodgkins lymfom behandles med kemoterapi

   Lymfesystemet er et netværk af knuder , væv , celler og lymfe væske , der løber gennem hele kroppen og hjælpemidler immunsystemet kamp mod infektioner . Kræft i lymfesystemet 's lymfocytter ( en type hvide blodlegemer ) er kendt som lymfom . Lymfom er yderligere karakteriseret som enten Hodgkins lymfom eller non- Hodgkins lymfom . Non-Hodgkins lymfom , kan præsentere sig selv som en langsomt voksende , men snigende kræft eller som en mere aggressiv endnu synlige kræft . Prognose afhænger af, hvilken form for NHL du har , din krops reaktion på kemoterapi , din alder og din generelle sundhed .

Kemoterapi


Den vigtigste form for behandling mod både langsomt voksende dvask lymfom og aggressive lymfomer er kemoterapi . Kemoterapi henviser til specifikke kræftlægemidler , der går efter kræft celler og fjerne dem . Da lymfesystemet dækker det meste af kroppen og lymfom kan præsentere sig selv i forskellige steder i hele lymfesystemet , kemoterapi 's udbredte sortiment sikrer , at kemikalier vil nå de fleste af de smittede områder.

For at sikre den bedste prognose , vil din læge administrere kemoterapi et par gange om ugen i flere uger ad gangen . Hver kemoterapicyklus efterfølges af en hvileperiode på et par uger , og derefter en anden cyklus begynder . Antallet af kemoterapi cyklusser afhænger af sværhedsgraden og karakteristika NHL , din alder og din generelle sundhed niveauer . Mens din læge kan prøve en hel række af lægemidler til behandling af din kræft , en af de mest påberåbte stof cocktails blander cyclophosphamid , doxorubicin , vinkristin og prednison .

Samlet Lymfom Prognose


The American Cancer Society pløkker samlede non- Hodgkins lymfom overlevelsesrater på 65 procent for fem års overlevelse og 54 procent for 10- års overlevelse . Specifikke prognose afhænger af, hvilken type NHL du har. Overlevelsesrater er lavere for personer med langsomt voksende , men i første omgang asymptomatiske dvask lymfomer og overlevelseschancerne er høj for mennesker med hurtigt voksende , højt symptomatisk lymfomer . Hertil kommer , at faktorer som alder en stor forskel i overlevelse . Folk er yngre end 45 reagerer bedst på kemoterapi behandling og har færrest tilbagefald .

indolente lymfomer


indolente lymfomer refererer til paradoksale former for lymfom , der er meget kan behandles i de tidlige faser , men som regel producere ingen symptomer , indtil de har nået en væsentlig . Den mest almindelige indolente lymfomer er kendt som follikulært lymfom . Indolente lymfomer producere symptomer, når de har bredt sig til andre regioner i kroppen såsom din milt . Kemoterapi kan i første omgang arbejde på indolente lymfomer , men fornyet er meget hyppige. Ifølge New York Times Health Data var den gennemsnitlige person med dvask lymfomer liv mellem syv og 10 år efter diagnosen .

Aggressiv lymfekræft

Mens aggressive former for lymfekræft er særdeles fatal , hvis de ikke behandles , de ofte give symptomer såsom hævede lymfeknuder og nattesved i de tidlige stadier . Diffust storcellet B-celle lymfom er særlig lydhør over for kemoterapi . The American Cancer Society forudser , at op til 75 procent af folk , der får den rette behandling med kemoterapi , vil i første omgang være kræft -fri . Samlet set vil 50 procent af folk med diffust storcellet B-celle lymfom aldrig har et tilbagefald efter behandlingen.

Den Internationale Prognostiske Index

Den Internationale Prognostiske Index bryder fem risikofaktorer , der påvirker dit NHL prognose . Disse risici faktor er alder over 60 , stadium III eller IV lymfom , kræft, der har spredt uden for lymfesystemet , høje niveauer af LDH protein og din generelle funktionelle helbred . Den mindre af disse risikofaktorer du har, desto større er din prognose og den forventede levetid . Så hvis du er ung , har kun fase I eller II NHL og ikke har nogen andre risikofaktorer , er dine chancer for overlevelse er ganske høje .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------