Position: hotel888 > 5 >

knoglekræft risikofaktorer

   Ifølge National Cancer Institute , er 2. 300 amerikanere diagnosticeret med primær knoglekræft hvert år . Selv om knoglekræft præcise årsag er ukendt , har forskningen identificeret nogle af sine risikofaktorer . Selvfølgelig gør risikofaktorer ikke garantere , at knoglekræft vil udvikle , men de kan alligevel støtte i tidlig påvisning

genetiske sygdomme


Læger har knyttet knoglekræft med tre genetiske sygdomme . Den ene er Li-Fraumeni syndrom , som er forbundet med CHEK2 -genet og øger også risikoen for kræft i hjernen og brystkræft . En anden er Rothmund-Thomson syndrom . Grundet deformiteter i REQL4 genet , børn med Rothmund-Thomson syndrom har tendens til at være kort og kamp med udslæt og knoglelidelser . Den tredje er retinoblastoma , som er forårsaget af en muteret RB1 genet . Selv retinoblastoma påvirker øjnene , kan det sprede sig til knoglerne omkring øjnene .

Paget Sygdom


Pagets sygdom gør knoglerne skøre og svage . Sjældne i personer under 50 år , dens årsag er ukendt . Men lægerne har mistanke om , at det skyldes en virusinfektion , og en arvelig genetisk tendens . Knoglekræft udvikler sig i 1 procent af mennesker med Pagets sygdom .

stråling


Udsættelse for stråling , kan især store mængder i en ung alder , drastisk øger risikoen for knoglekræft . Stråling fra rutinemæssig medicinsk røntgenanlæg udgør kun en lille fare , og det samme gælder for stråling fra mikrobølger , elledninger og mobiltelefoner . Personer, der har gennemgået strålebehandling for en anden type kræft er udsat for størst risiko .

knoglemarvstransplantation

funktionsfejl eller ødelagt knoglemarv kan kræve en transplantation . Men en knoglemarvstransplantation hæver risikoen for osteosarkom , den mest almindelige form for knoglekræft . Osteosarkomer skyldes DNA mutationer i osteoblaster , de celler , der gør knoglerne vokser .

Flere Enchondromatosis

En enchondroma er en harmløs tumor , der former i brusk . Flere enchondromatosis opstår , når mange af disse tumorer form, som øger risikoen for chondrosarcoma , en kræft i knoglerne brusk . Ifølge Geoff Hyde , konsulent muskel- radiologen på Freeman Hospital , chondrosarcoma tegner sig for en fjerdedel af alle primære ben kræftformer . The American Cancer Society , dog , sætter dette antal til en tredjedel .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------