Position: hotel888 > 5 >

Fakta om børneleukæmi

   Ifølge den amerikanske Cancer Association , er børneleukæmi sjældne. Det anslår , at 3. 500 børn vil udvikle det i 2009 . Selv stadig , det er den mest almindelige form for kræft hos børn . Afhængigt af hvilken type leukæmi et barn har den fem- årige overlevelsesrate varierer fra 50 procent til 80 procent . Hvis du har en historie om leukæmi i din familie , eller du har bemærket nogle mærkelige symptomer hos dit barn , bør du kende fakta om leukæmi hos børn

Typer


Akut lymfatisk leukæmi ( ALL ) , er den mest almindelige form for leukæmi hos børn . Akut myeloid leukæmi ( AML ) , er mindre udbredt . Akut former for leukæmi hos børn er tendens til at udvikle sig hurtigt . Kronisk myeloid leukæmi ( CML ) og kronisk lymfatisk leukæmi ( CLL ) er ikke rigtig set så meget hos børn . De vokser langsommere end akut leukæmi . Juvenil myelomonocytic leukæmi ( JMML ) er sjældne . Vækstraten falder mellem akut og kronisk leukæmi .

Årsager


Knoglemarvceller skaber stamceller , som udvikler sig til modne blodceller . Når et barn har leukæmi , de stamceller skabe en overflod af hvide-blodlegemer , og de fortrænge plads til sundere celler . Ifølge den amerikanske Cancer Association , stadig forskere ved ikke, hvorfor det sker . Selvom risikofaktorer såsom Downs syndrom , stråling og organtransplantation kan bidrage til dens udvikling. Et barn , hvis søskende har også haft leukæmi kan have en højere risiko .

Symptomer


Hvis et barn har leukæmi , kan hun ofte føle sig træt på grund af manglen på røde blodlegemer . Da hun ikke har normale hvide-blodlegemer , kan hun ikke være i stand til at kæmpe mod feber eller infektioner nemt . Og fordi den unormale hvide blodlegemer er en fortrængning af blodplader , kan hun blå mærker eller bløder nemt . Andre symptomer omfatter smerter i knogler eller led , en opsvulmet mave , vægttab eller med vejrtrækningen . Hvis du bemærker en kombination af disse symptomer hos dit barn , ringe til din læge straks .

Diagnose

Hvis en læge har mistanke om leukæmi , vil han gøre en fuldstændig gennemgang , herunder en blodtælling . Blodtælling afgør om barnet mangler i røde blodlegemer og blodplader , og om der er for mange hvide-blodlegemer . Næste , en knogle-marv biopsi er udført . Under denne procedure , er en nål indsat i en knogle , og en prøve af marv er fjernet . En Lab undersøger prøven for at se, hvilke typer af celler , der bor i marv . En edb- tomografi ( CT ) -scanning eller en X-ray fortæller lægen , hvis leukæmi har spredt sig . Og hvis han ønsker at se , om det har spredt sig til spinalvæske, vil han gøre en lumbal-punktur test .

Behandling

Behandlingen vil begynde, når barnet er blevet diagnosticeret , og lægen ved , hvad fase af leukæmi barnet befinder sig i. Behandlingen kan tage 2 1 /2 til 3 år og kan omfatte kemoterapi og strålebehandling. I målrettede-medicinsk behandling , er visse lægemidler gives til barnet for at bekæmpe dele af kræftceller . Det kan kombineres med kemoterapi . Knoglemarven transplantationer er færdig , når der er en risiko for tilbagefald , eller hvis et tilbagefald har netop fundet sted .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------