Position: hotel888 > 5 >

Hodgkins lymfom hos børn

   Hodgkins lymfom er en type kræft , der starter i lymfesystemet og spreder sig til andre systemer . Sygdommen påvirker kroppens evne til at bekæmpe infektion . Hodgkins lymfom er en sjælden sygdom , der normalt rammer folk, der er yngre end 14 år gamle , i alderen 15 og 40 og over 55 år gamle . Børn har en bedre chance for at inddrive fra Hodgkins lymfom , hvis sygdommen er diagnosticeret i de tidlige stadier

Typer


Blandet cellularity er en form for Hodgkins lymfom , der primært fundet hos børn yngre end 10 år gamle . Denne type kræft generelt spredt via kræftceller at udvikle sig fra hvide blodlegemer . Lymfocyt fremherskende er en form for Hodgkins lymfom , som er udbredt blandt mænd og børn . Den spreder hurtigt i hele kroppen , at milt , knoglemarv , lever og lymfeknuder .

Symptomer


Det mest almindelige symptom på Hodgkins lymfom er hævede kirtler . Hvis kræften spreder sig , kan hævelse vises i andre dele af kroppen , såsom armhuler og lysken . Hvis kræften spreder i hele kroppen , kan det medføre, at nogle børn skal have en høj feber , vægttab og nattesved . De kan også have symptomer som træthed , kløe , overdreven sved , hårtab eller smerter i deres kuffert .

Diagnose


Hvis en patient viser symptomer på kræft , som f. eks hævede kirtler , vil en læge tage en væv prøve fra en af de lymfeknuder . Prøven er undersøgt på et laboratorium for spor af maligne kræftceller . Under en knoglemarven aspiration og biopsi , er knoglemarvsceller undersøges under et mikroskop .

En x-ray bruger elektromagnet stråling for at få billeder af lymfeknuder og andre dele af kroppen for at se om kræft er til stede eller har spredt sig . Computer tomografi , magnetisk resonans og positive emission tomografi scanninger er vant til at tage mere detaljerede billeder af indersiden af en patients krop.

Behandling

Når Hodgkins lymfom er kun fundet i lymfesystemet , det er muligt for læger til kirurgisk fjernelse af lymfeknuder , der indeholder kræftceller . Normalt dette sker , når en svulst er fundet i brystet , og det hindrer et velfungerende luftveje , hjerte-eller blodkar .

Når kræft er i tidligere stadier, og er begrænset til lymfesystemet , strålebehandling er den foretrukne behandling . Under strålebehandling , er høj-energi x-stråler , der anvendes til at skade eller krympe kræftceller . Stråling kan bruges til at målrette specifikke områder, hvor cancerceller er fundet.

De mest almindelige behandling for Hodgkins lymfom , som har spredt sig til andre områder af kroppen er kemoterapi . Dette er en behandling , hvor patienterne får medicin , såsom ABVD , Stanford V eller MOPP , der bruges til at dræbe kræftceller . De lægemidler fordelt over hele kroppen, drab hurtigt voksende celler .

Side Effects

Kemoterapi dræber kræft samt raske celler , og børn, der gennemgår kemoterapi kan miste deres hår , når hårcellerne er beskadiget . Andre bivirkninger er kvalme , opkastning , hudirritation og mundsår . Kemoterapi kan medføre, at nogle børn kan få infektioner , blødning eller beskadigede organer . Patienter, der har en tilbagevendende form for Hodgkins lymfom og som har behov for at gennemgå kemoterapi og strålebehandling en anden gang har ofte skadet knoglemarvsceller . Hvis dette sker , er de nødt til at gennemgå en kirurgisk procedure at få nye stamceller transplanteret ind i deres krop .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------