Position: hotel888 > 5 >

Prognosen for carcinomatous meningitis

   Carcinomatous meningitis er en af de mest aggressive kræftformer . Det er også kendt som leptomeningeal carcinomatous , leptomeningial kræft , leptomeningial karcinom , leptomeningial metastase , meningeal carcinomatous , meningeal metastaser og neoplastiske meningitis . Uanset hvilket navn patienten hører på det tidspunkt, diagnosen , de bølger af chok og frygt er velbegrundet . Prognosen for carcinomatous meningitis er ikke godt

Årsag


Carcinomatous meningitis er en sekundær cancer . De mest almindelige primære kræftformer forbundet med carcinomatous meningitis er brystkræft , kræft i æggestokkene og lungekræft . Kræft spreder sig fra den oprindelige tumor i meninges . Hjernehinden er meget tynde plader af beskyttende væv omkring hjernen og rygsøjlen. Fem ud af ti mennesker, der har kræft udvikler carcinomatous meningitis .

Symptomer


Carcinomatous meningitis er normalt diagnosticeret gennem en MR-scanning eller spinalvæske analyse . Symptomerne omfatter forvirring , svimmelhed , hørelse problemer og synkebesvær . De enkelte kan opleve gennemgang , brændende eller stikkende fornemmelser i hele deres krop . Der kan være rygsmerter med tab af brug i arme og ben . Symptomer stigning i antal og sværhedsgrad , som kræften udvikler sig.

Behandling


Carcinomatous meningitis er meget vanskeligt at behandle så behandling fokuserer på at afhjælpe symptomerne til at forbedre kvaliteten af resterende levetid for den enkelte . Behandlingen består af kemoterapi narkotika , der indgives direkte i spinalvæsken ved hjælp af en lumbalpunktur og strålebehandling til hjernen .

Prognose

Den prognosen efter en kræftdiagnose er baseret på , hvor længe personer er i live efter den oprindelige diagnose . Hvilken type kræft , og hvorvidt patienterne modtaget behandling , er også taget højde for , når man sammenligner statistikken . Prognosen for carcinomatous meningitis er dystre . Den mediane overlevelse sats for personer , der modtager kemoterapi og strålebehandling varierer fra tre til seks måneder . Den mediane overlevelse sats for personer , der modtager ingen behandling varierer fra fire til seks uger. Død skyldes fremadskridende neurologisk forværring og forringelse af nervesystemet fra carcinomatous meningitis .

Overvejelser

Median overlevelse satser ikke mejslet i sten . Enkeltsager analyseres som behandlingen skrider frem eller mislykkes. Jo før carcinomatous meningitis er diagnosticeret , jo bedre er chancerne for at forlænge livet . Vælge , om de vil begynde behandling bør drøftes indgående med de medicinske team og familiemedlemmer ved modtagelse af prognosen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------