Position: hotel888 > 5 >

cellestrukturen i kræft

   Kræftceller findes i mange almindelige typer og utallige sorter , og hver sortere generelt deler mange træk med en sund celle af sin slags . For eksempel , ofte kræft epitelceller hudceller har ensartede fysiske og biokemiske egenskaber som normale hudceller . Det er derfor vanskeligt at overdrage visse " cellestruktur " egenskaber til kræftceller i almindelighed . Men vi kan beskrive en række centrale elementer , som kan findes i de fleste maligne væv

Benign vs maligne tumorer


kræftceller kan defineres ved to vigtige egenskaber . Først er de i stand til at reproducere på et unormalt sats ved at overvinde normal celledeling " checkpoints ". For det andet , kræft celler har evnen til at invadere områder væk fra deres oprindelse og skabe sekundære tumorer kendt som " metastaser . " Dette er essensen af forskellen mellem benigne og maligne tumorer , malign kræft kan sprede sig til omkringliggende væv og kolonisere de områder , øge deres egen vækst , mens ofte ødelæggende omkringliggende raske væv . Generelt , jo mere metastase , der opstår , jo sværere bliver det at fjerne kræften .

Kræft celletyper


Der er tre generelle kræft celletyper , og disse er kategoriseret i henhold til den oprindelige væv kræften begyndte i. Carcinomer er kræft , der udvikler fra epitelceller , fra det ydre lag af en membran ( såsom hud celler ) . Tumorer opstået fra muskler eller bindevæv kaldes sarkomer . Den tredje kategori dækker faktisk former for kræft , der ikke hidrører fra en af de første to grupper , hvilket omfatter leukæmier og nervesystem kræftformer , blandt andre . Kræftceller ofte bevare mange af de egenskaber i deres sunde kolleger . For eksempel , normalt melanom ( hudkræft ) celler fortsætte med at gøre pigment molekyler , selv efter de er blevet til kræft.

tumorprogression og Metastase


tumorprogression er den overordnede proces , hvorved en oprindeligt lille problem med celle adfærd gradvist bliver til et fuldt fremskreden kræft . I hele denne proces , kan cellerne i en tumor langt ændring i størrelse , form , indre struktur , og biokemi . For en indledende tumor til metastaserer og kolonisere et andet område af kroppen , skal den først bryde gennem kælderen membran af en væv , der er kendt som " basal lamina , " og indtast blodbanen ved at krydse muren af enten en blod- eller lymfe . For en tumor for at komme igennem de basale lamina , skal det først ændre sin celle struktur , således at det kan forbinde til membranen og fordøje det med et enzym som type-IV kollagenase .

Dysplasia

Et centralt forekomst i flere kræftformer , som de i livmoderhalsen , er tilstedeværelsen af dysplasi , der er en form for uorden i celledifferentiering og frigivelse processer . Normalt i livmoderhalsen , vil ubebyggede celler først differentiere i deres programmerede celletyper i nærheden af basale lag af væv , og først derefter vil de blive sendt til resten af orglet til at udføre deres funktioner . Men når dysplasi opstår cellerne frigives i unormalt tidlige stadier af deres udvikling . Mens det meste af tiden dette ikke resulterer i noget skadeligt i visse tilfælde kan disse underudviklede celler kan begynde at vokse forkert , og danne en farlig tumor vækst .

Eksempler på strukturelle ændringer i kræftceller

Ved Pagets karcinom , epidermis ( ydre lag ) i brystet er invaderet af kræftceller , der kommer fra dybere ned i orglet . Disse kræftceller har flere synlige forskelle sammenlignet med raske bryst epidermale celler , såsom variabelt formede og alt for store kerner , sammen med en glorie af klare rum, der omgiver hver kræftcelle .

I et andet eksempel , sunde bindevæv celler har generelt en flad udseende , da de er forbundet med andre celler og intercellulære net tethering-type proteiner . Men når en Rous sarkom virus invaderer og omdanner disse celler , de tager på en unormal afrundet form og mister deres tilslutning til deres omgivelser , også at få mulighed for at vokse ukontrollabelt og spredning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------