Position: hotel888 > 5 >

diagnosticering af blærekræft

   Der vil være omkring 71. 000 nye blærecancer tilfælde diagnosticeret og næsten 14. 500 dødsfald som følge af sygdommen i 202C ifølge National Cancer Institute . Blærekræft opstår , når cellerne vokser unormalt og danne klumper eller tumorer i blæren væv . Disse klumper og tumorer kan være godartet , noncancerous eller maligne . Alle kræftformer kan producere metastase , hvilket betyder, at de kan sprede sig til skade andre væv eller organer

Blære Anatomi


Blæren er en fleksibel , hule organ, der er en del af urinvejene . Urin er produceret i nyrerne , og derefter løber ind i blæren fra urinlederne . Når du har en trang til at urinere , urin rejser fra blæren og forlader kroppen gennem urinrøret .

Risikofaktorer


Den nøjagtige årsag til blærekræft er ikke kendt , men folk med visse risikofaktorer har en øget potentiale at udvikle denne kræftform . Risikofaktorer for udviklingen af blærekræft omfatter er 40 eller ældre , tidligere rygning , visse parasitære infektioner , som er fælles for tropiske områder , personlig eller familiær disposition for blærecancer og historie medicinsk behandling med cyclophosphamid eller arsen .

bestemte erhverv kan øge din risiko for blærekræft , herunder være en maskinarbejder , frisør , metalarbejder , printer , maler , tekstil arbejdstager , lastbilchauffør , og de ansatte i den kemiske , gummi-eller læderindustrien . Hvide mænd er mere tilbøjelige til at udvikle blærekræft end kvinder eller folk af andre racer .

Symptomer


Symptomer på kræft i urinblæren kan omfatte blod i urinen , ændringer i urinen farve til en lidt rusten til dyb rød farve , smertefuld vandladning , hyppig vandladning og trangen til at tisse uden resultater . Selv om andre medicinske tilstande kan producere bivirkninger af blærekræft , skal du nå din læge , hvis du oplever nogen af disse symptomer . Tidlig opdagelse forbedrer resultatet af blærekræft .

Diagnose

Du læge vil diagnosticere kræft i urinblæren er baseret på dine symptomer , en fysisk eksamen og blod eller urin lab test . En læge kan bestille en intravenøs pyelogram , en cystoskopi eller en biopsi . En intravenøs pyelogram test gør det muligt for din læge til at se din blære struktur i en X-ray og en cystoskopi giver din læge til at se inde i blæren via et lille omfang . En biopsi er fjernelse og undersøgelse af en lille vævsprøve i blæren og er den bedste måde , i de fleste tilfælde at påvise tilstedeværelsen af kræftceller . Ikke alle prøver eller procedurer vil blive anvendt til hver person .

Iscenesættelse

Behandlingen afhænger den fase af blærekræft , og etaperne går fra 0 til 4. Stage 0 kræft er på overfladen af indersiden af blæren foring . Fase 1 kræft er dybere ind i blæren foret , men ikke ind i blæremusklen . Når kræften har spredt sig til etape 2 , er det fundet i en muskel i blæren . Etape 3 kræften har spredt sig dybere ind i blæren lag og eventuelt til livmoderen , skeden eller prostata . Stage 4 kræften har spredt ud over bækken til andre dele af kroppen .

Behandling

Blærekræft behandlinger omfatter kirurgi , strålebehandling , kemoterapi og biologisk behandling . De behandlinger kan bruges alene eller sammen med hinanden . Kirurgisk behandling af blærecancer spænder fra fjernelse af en del af blæren til fjernelse af hele blæren sammen med dele af omgivende væv eller organer . Strålebehandling dræber kræftceller med høj energi stråler og kemoterapi bruger narkotika . Biologisk behandling dræber kræftceller ved at stimulere dit immunforsvar , som bekæmper kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------